25.1 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
U AK Galeriji

Učenički radovi o neuspjehu izazvali velik interes koprivničke publike
U

Autori izložbe ističu kako im je važno da se promovira zaštita mentalnog zdravlja zbog još uvijek prisutne i jake stigmatizacije osoba koje imaju teškoće i koje se često zbog straha od stigme ne javljaju stručnjacima koji im mogu pomoći

Ne propustite

Projekt Napali se na neuspjeh, Koprivničanaca Dijane Mateše i Gorana Živkovića koja je u kratkom roku i tijekom četiri organizirana susreta, odnosno tribine, stvorio svoju vjernu publiku dobio je i nastavak u novom, izložbenom formatu.

U AK galeriji u subotu je otvorena izložba „Neuspjeh je…“ spomenutih autora Mateše i Živkovića. Izložba je dio projekta Napali se na neuspjeh, a nastala je u suradnji autora s koprivničkim srednjim školama i AK galerijom. Izloženi radovi učenika su rezultat kreativnog procesa koji su učenici prošli pod vodstvom mentorica Ive Bolfek, Sonje Delimar i Sandre Maletić. Napali se na neuspjeh je serija javnih tribina koje autori vode u Inkubatoru kreativnih industrija Enter Koprivnica.

– Tijekom ove godine slične tribine imali su prilike gledati studenti Sveučilišta Sjever kao i učenici svih triju koprivničkih srednjih škola. Na tim tribinama studentima i učenicima svoje neuspjehe pričali su njihovi nastavnici, ravnatelji i prorektor. Mladi ljudi imali su priliku čuti kako se neuspjeh može promatrati kao izvor inspiracije, kao prilika za učenje, prilika za rast i prilika za transformaciju – kažu autori izložbe te ističu kako je njihov fokus na promoviranju zaštita mentalnog zdravlja zbog još uvijek prisutne i jake stigmatizacije osoba koje imaju teškoće i koje se često zbog straha od stigme ne javljaju stručnjacima koji im mogu pomoći.

Projekt Napali se na neuspjeh podržan je od Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije. Izložba se može pogledati do 17. prosinca.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tragedija u Kloštru Podravskom

Bisiklist na kojeg je naletio 39-godišnjak je preminuo, koprivnički tužitelji otvorili istragu

Kako upravo doznajemo, Općinski su državni odvjetnici u Koprivnici otvorili istragu protiv 39-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je skrivio...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×