19.3 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
OŠ KOPRIVNIČKI IVANEC

Učit će o zdravom životu, uzgajati ljekovito i začinsko bilje, postaviti hotel za kukce
U

Prirodica naša ljekarica naziv je projekta koji će do kraja tekuće školske godine u OŠ Koprivnički Ivanec provoditi učenici i razrednice 3. i 6.a razreda

Ne propustite

Prirodica naša ljekarica naziv je projekta koji će do kraja tekuće školske godine u OŠ Koprivnički Ivanec provoditi učenici i razrednice 3. i 6.a razreda.

Projektne će aktivnosti biti usmjerene na poučavanje o zdravom načinu života, očuvanju prirode, bioraznolikosti i održivom razvoju.

Na predstavljanju projekta, održanom u Matičnoj školi u Kunovcu, učenici su upoznali prisutne predstavnike partnera kako će uzgajati ljekovito i začinsko bilje u uzdignutim gredicama, na ekološki način bez primjene kemijskih sredstava, a pored spomenutih gredica uredit će i postaviti Hotel za kukce.

Učenici su istaknuli da trebaju edukaciju o primjenjivom znanju i mogućnostima bavljenja uzgoja ljekovitog i začinskog bilja u svrhu veće razine ekološke osviještenosti, održivog razvoja te educiranosti o životu i funkcioniranju korisnih kukaca za koje će se uz vrt instalirati Hotel za kukce.

Projektne će aktivnosti biti kreativne, edukativne, informativne, s ciljem poučavanja o zdravom načinu života, očuvanju prirode, bioraznolikosti i održivom razvoju, informirala je voditeljica projekta, učiteljica Melany Ferčec.

Nakon uvodnih informacija, održano je i proglašenje pobjedničkog prijedloga loga spomenutog projekta. Naime, kao jednu od predviđenih projektnih aktivnosti Škola je raspisala interni natječaj za svoje učenike koji su se mogli prijaviti likovnim i kreativnim prijedlozima rješenja za logo projekta. Na natječaj je pristiglo 45 radova, a povjerenstvo u sastavu Josip Kovačić, učitelj likovne kulture, Selma Varović, učiteljica razredne nastave i Melany Ferčec, voditeljica projekta, kao pobjednički su prijedlog izabrali rad učenice Vanese Lesjak iz 6.b razreda.

Na kraju predstavljanja projekta učenici su još dodali i kako na kraju projekta očekuju da će steći višu razinu znanja kod 16 učenika u svrhu bavljenja do sad nepostojećim aktivnostima u svojoj školi; povrtlarstvom u uzdignutim gredicama, te očuvanjem prirodne bioraznolikosti kroz praćenje Hotela za kukce.

Voditeljica projekta Melany Ferčec zaključila je i kako će se projektnim aktivnostima povećati aktivna uloga članova lokalne zajednice u suradnji sa školom te umrežavanje učenika i predstavnika partnerskih organizacija. Isto tako, povećat će se razina suradnje učeničkih obitelji sa Školom te osposobiti 16 učenika za aktivno sudjelovanje u životu lokalne zajednice, educirati o volonterskim aktivnostima i mogućnostima osobnog doprinosa za razvoj kvalitete i povećanje raznolikosti sadržaja koje nudi škola koju pohađaju.

Projekt je odobren na Javnom pozivu za provedbu projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2022./2023. Financira ga Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a partneri u projektu su Općina Koprivnički Ivanec i Udruga žena Srca Kunovca.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Imitiranje prirode

FOTO/VIDEO Dragicu permakultura vodi u sađenju vrta: Biljke štite jedna drugu, a imam i trik za puževe

Znate li što je permakultura? Dragica Strmečki iz Koprivnice sa sestrom Josipom ove je godine po prvi put posadila...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×