17.1 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Udruga Baobab: Vratimo život otočićima na Šoderici!
U

Ne propustite

Potaknuti prošlotjednim incidentom, kada je jedan od vlasnika objekata na Šoderici, verbalno napao poznatog koprivničkog biologa i istraživača Gorana Šafareka, članovi Udruge Baobab odlučili su krenuti u kampanju „Vratimo život otočićima na Šoderici“ s namjerom vraćanja Šoderici njenih letećih i plivajućih stanovnika.

Naime, Šafarek je u čamcu istraživao ptice i izviđao lokacije za snimanje dokumentarnog filma o podravskim šodericama, kada je na njega verbalno nasrnuo vlasnik nelegalno izgrađenog objekta na jednom od otočića koji se tamo nalaze.

– Neodgovorni pojedinci prisvojili su pojedine otočiće i drugima nasilno sprečavaju korištenje jezera. Osim toga, oni nisu ni svjesni da potpuno onemogućuju prirodnu funkciju ovih otočića. Ti su otočići prilikom kopanja ostavljeni upravo zbog mriještenja riba i gniježđenja ptica. Ptica danas na Šoderici gotovo i nema, a jezero takve veličine i bogatstva bi trebalo imati mnogo veću brojnost pataka, lisaka te ostalih ptica – upozoravaju iz Udruge te pozivaju nadležne da se pozabave ovom problematikom.

– O nelegalnom naseljavanju otočića bit će obaviješten komunalni redar  Općine Legrad  i Općine Drnje kojemu je i predana prijava. Ovom prilikom pozivamo župana i načelnike općina te sve dobronamjerne korisnike ovih prostora da se otočići „vrate“ jezeru i svim njegovim ljudskim korisnicima – poručujuiz Baobaba.Skica rute kojom je išao čamac i mjesto gdje je Šafarek doživio napad

Inače, Udruga Baobab je u timu za razvoj birdwatchinga – turizma promatranja ptica koje će Hrvatska jako razvijati ovih godina. Upravo ovaj projekt Udruge Baobab u velikoj mjeri ima za cilj razvoj turizma u Podravini, no prisvajanja pojedinaca i slučajevi poput ovog, samo otežavaju cijelu situaciju i projekt.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Budite oprezni

Ovo su tri znaka na vašem tijelu koja mogu ukazivati na visok kolesterol, prepoznajte ih na vrijeme

Praćenje razine kolesterola može biti jednostavan način za procjenu jedete li pravilno ili imate li dovoljno tjelesne aktivnosti. Ipak,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×