19.1 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
potpisan ugovor

Udruga ‘Bolje sutra’ dobila prostor u Kampusu za otvaranje socijalnog poduzeća, za proizvodnju tjestenine od koprive zaposlit će 10 osoba
U

Iduće godine dolazi Inkubator kreativnih industrija, a poznato je i da smo ustupili jednu zgradu Udruzi Latica. Tu je sad i udruga Bolje sutra. Drago nam je da zajedno možemo razvijati projekte i natječaje važne za udruge civilnog društva, kazao je Igor Bajalica, direktor Kampusa. 

Ne propustite

Udruga osoba s invaliditetom ‘Bolje sutra‘ iz Koprivnice, na čelu s predsjednicom Marijom Mraz, dobila je na korištenje prostor nekadašnjeg restorana u koprivničkom Kampusu koji će koristiti za pokretanje socijalnog poduzeća koje će se baviti proizvodnjom tjestenine od Koprive.

Upravo da bi ideju proveli u djelo, Grad Koprivnica je Udruzi osigurao potreban prostor veličine oko 200 metara kvadratnih.

– Drago mi je što Kampus stavlja u funkciju prostor koji ima i da je okrenut ne samo prema obrazovanju, već i prema gospodarstvu, ali i udrugama civilnog društva. Polako, ali sigurno opravdava svoju ulogu i namjenu, ostvaruje zacrtani rezultat. S udrugom imamo više nego korektnu suradnju kao Gradska uprava i sigurno je da moramo biti zahvalni za sve što rade i daju da bi lakše uključili osobe u život kojima je potrebna ruka pomoći. Kao Grad smo zaista uz njih, ne samo kroz ovaj projekt, već i kroz mnoge druge. Na ovaj projekt smo posebno ponosi jer pokazujemo da ima dovoljno potencijala i znanja da iskoračimo na područje na kojem nismo bili, a to je socijalno područje. Siguran sam da će njihovi proizvodi od koprive naći put do šireg tržišta – kazao je gradonačelnik Jakšić.

Presica Kampus
Mišel Jakšić // Foto: Ivan Brkić

Socijalno poduzeće zaposlit će 10 osoba koje su educirane za proizvodnju te tjestenine. To su mahom učenici Obrtničke škole iz Koprivnice koji su polazili školu po prilagođenom programu za kuhare, slastičare i sl.

– Temelji ovoga što se danas događa stvoreni su kada je Gradsko vijeće Grada Koprivnice donijelo strategiju za osobe s invaliditetom i kada smo iz godine u godinu, radili mjeru po mjeru. Projekt za pokretanje socijalnog poduzetništva pomogao nam je napisati Grad Koprivnica, te smo dobili smo nešto više od 500.000 kuna za provedbu. Oprema je stigla, zapakirana je i čeka dok ne posložimo sve što će biti potrebno da možemo krenuti. Administracija je zaista komplicirana u našoj državi, samo smo za rezerviranje imena Koprivnica čekali mjesecima te morali  još k tome i platiti… No, veseli me što će zaposleni na ovaj način dobiti priliku zaraditi za svoj kruh – kazala je Marija Mraz.

Presica Kampus
Igor Bajalica, Marija Mraz i Mišel Jakšić (s lijeva na desno) // Foto: Ivan Brkić

Ugovor je potpisan na vrijeme od pet godina. Ako će biti potrebno, Kampus će ustupiti još prostora za rad socijalnog poduzeća.

– Iduće godine dolazi Inkubator kreativnih industrija, a poznato je i da smo ustupili jednu zgradu Udruzi Latica. Tu je sad i udruga Bolje sutra. Drago nam je da zajedno možemo razvijati projekte i važne za udruge civilnog društva – kazao je Igor Bajalica, direktor Kampusa.

Presica Kampus
Prostor ima oko 202 metra kvadratnih // Foto: Ivan Brkić

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Napokon

Odlična vijest za umirovljenike: Kreće isplata nacionalne naknade, evo i za koga!

Isplata nacionalne naknade umirovljenicima kreće uskoro. Kako piše portal mirovina.hr, isplata na bankovne račune bit će u ponedjeljak 17....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×