17 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Udruga Bolje sutra održala okrugli stol u Koprivničkom Ivancu
U

Ne propustite

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra” grada Koprivnice je u sklopu projekta „Nađi razliku…koje nema”, 04. 07. 2014. u Općini Koprivički Ivanec održala aktivnost Okrugli stol pod nazivom “Mali korak za veliku demokraciju”. Projekt financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Aktivnost je realizirana s ciljem informiranja članova Općinskog vijeća Općine Koprivnički Ivanec, udrugama građana koje djeluju na području Općine, građanima i javnosti, budući da je Općina Koprivnički Ivanec partner u spomenutom projektu. Okrugli stol je održan u prostoru Općine Koprivnički Ivanec koja je od nedavno arhitektonski prilagođena kretanju osobama s invaliditetom.

Moderatorice Okruglog stola bile su predsjednica Mobilnog centra za unapređenje zdravlja, osobnih potencijala i međuljudskih odnosa „Synergia” Renata Glavica, dipl. psihologinja i članica Željka Koluder-Vlahinja, dipl. soc radnica.

Predavačice su prikazale presjek zakonskih okvira u kojima su zagarantirana prava osoba s invaliditetom kao npr. Konvencija o pravima osoba s invaliditetom UN-a, Nacionalna strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom za razdoblje od 2007.-2015. Posebno su istakle prava zagarantirana u Ustavu RH te čl. 19. Konvencije – Pravo na život u zajednici.

Kroz raspravu prisutni su mogli iznijeti svoje stavove, nedoumice, promišljanja i primjere uključenosti osoba s invaliditetom u javni i politički život Općine.

Na Okruglom stolu sudjelovalo je 70% vijećnika, Dobrovoljno vatrogasno društvo Koprivnički Ivanec i Udruga žena „Ivanečko srce” iz Koprivničkog Ivanca, čije su članice pripremile je osvježenje za ovu aktivnost, tradicionalne kolače koji se spravljaju u ovoj Općini.

Predsjednica Udruge osoba s invaliditetom

„Bolje sutra”

grada Koprivnice i

Koordinatorica projekta

Marija Mraz

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×