15.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Udruga Kopriva/ U koprivničkom biovrtu svatko će moći saditi svoje voće i povrće
U

Ne propustite

Udruga Kopriva, koju čine koprivnički volonteri i aktivisti, upravo privodi kraju svoj najveći projekt –biovrt, u kojem bi svi građani mogli uzgajati voće i povrće na ekološki način, a istovremeno se družiti i razmjenjivati iskustva.

Do realizacije projekta dijeli ih najvažniji korak – odabir lokacije, koji će odrediti u suradnji s gradskim vlastima, doznajemo od predsjednika Udruge Ivana Funteka.
-Razmatrali smo nekoliko lokacija i voljeli bismo da to bude prostor Kampusa, jer je blizu gradu i ima puno neobrađene zemlje, no sve ovisi o gradskim čelnicima. Velik je interes građana za taj projekt, što nam daje dodatni vjetar u leđa – otkriva Funtek.

Dodaje kako su na ideju došli primjerima iz drugih gradova, ponajviše varaždinskih Čudesnih vrtova, no, opći je trend povratka prirodi pa se ideja nametnula sama po sebi. U koprivničkom bi biovrtu svatko mogao saditi što hoće, no, kao što mu samo ime kaže, bez pesticida i umjetnih gnojiva.

Udruga trenutno ima 15 članova svih profila, i mladih i starih, a svi zainteresirani su dobrodošli. Iako djeluju tek godinu dana, mnogo je radnih akcija i projekata iza njih: čišćenja okoliša, kreativnih radionica, radnih akcija.

U planu su dvije kreativne radionice U Domu mladih na kojima će se izrađivati rukotvorine od recikliranog papira, koje će pak izložiti u sklopu manifestacije Podravski motivi, a svi zainteresirani su dobrodošli.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jednostavno je

Kako se riješiti muha koje vam ulaze kroz prozore? Ovaj trik mnogi su proglasili genijalnim

Većina nas veseli se ljetu, no ono što nije tako ugodno su dosadne muhe. Kako se riješiti muha koje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×