19 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Potpisani ugovori za projekt

Udruga KVARK otvara Galeriju K2, teatar te počinje emitirati Radio Inkubator
U

Inkubator za nezavisnu kulturu i mlade započinje s aktivnostima 26. travnja službenim otvorenjem galerijskog prostora K2 u kojem će se otvoriti izložba Zorana Homen

Ne propustite

Udruga KVARK nakon 17 godina rada na području nezavisne kulture i mladih predstavlja novi projekt pod nazivom Inkubator nezavisne kulture i mladih, inovativnu platformu koja mlade uvodi u kreativan svijet kulture i umjetnosti.

Udruga KVARK više od jedanaest godina upravlja Klubom kulture, prostorom koji je obilježio nezavisnu kulturu u sjeverozapadnoj Hrvatskoj svojim aktivnim djelovanjem i organizacijom više od 1500 programa. Udruga preuzima upravljanje nad dva neiskorištena gradska prostora – a koji će zajedno s mjesečnim programom Kluba kulture – podići pristup kulturi i umjetnosti za mlade kroz inovativni projekt – Inkubator za nezavisnu kulturu i mlade.

Galerija K2 je najnoviji galerijski prostor u centru Križevaca koji će djelovati na svakodnevnoj razini uz raznolik umjetnički postav. Program će voditi vizualni umjetnik i profesor Saša Živković, a unutar nje djelovat će i Dječja galerija čiji će program selektirati akademski kipar i profesor likovne kulture Igor Brkić. U prostoru Galerije K2 provodit će se edukativni programi za mlade pod nazivom Mozaik koje provodi udruga Vrtuljak.

Saša Lončarić i Branko Hrg // FOTO: Admir Sinani

Teatar Individuum je istraživačko-teatrološki laboratorij i scena za produkciju monodrama.

U sklopu projekta udruga je predstavila i aktivnost Radio Inkubator, inovativni medijski projekt koji planira proširiti doseg djelovanja nezavisne kulture i otvoriti mladim ljudima novi kanal za komuniciranje ideja, potreba i policy aktivnosti. Radio će biti i početna točka za osposobljavanje mladih osoba koje traže mjesto za volontiranje i svladavanje znanja iz svijeta medija, audio i video tehnike, novinarstva, kulturne produkcije.

Inkubator za nezavisnu kulturu i mlade započinje s aktivnostima 26. travnja službenim otvorenjem galerijskog prostora K2 u kojem će se otvoriti izložba Zorana Homena.

Ugovore o partnerstvu na projektu potpisali su danas u Maloj vijećnici Grada Križevaca izvršni direktor udruge KVARK Saša Lončarić, predsjednik udruge Glas mladih Križevci Željko Jurković, predsjednica udruge Vrtuljak Tara Medaković, v.d. ravnateljice Centra za socijalnu skrb Kristina Frtalić i križevački gradonačelnik Branko Hrg.

Predviđena vrijednost cjelokupnog projekta je 910.000 kuna, a apliciran je na Europski socijalni fond.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×