20.4 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
LIJEPA VIJEST

Udruga Osmijeh uz pomoć donacija uspjela osigurati održavanje hladnog pogona i skrb o konjima u naredna četiri mjeseca
U

Sav priljev novca u ovom trenutku akumulirat će se za potrebe održavanja hladnog pogona i konja.

Ne propustite

Posljedično nastaloj nemiloj situaciji u borbi s koronavirusom, obustavom rada te izvanrednoj situaciji po sve stanovnike RH i gospodarstvo, udrugu Osmijeh – udrugu za terapijsko jahanje iz Peteranca zadesili su neočekivani problemi.

S obzirom na to da je Vlada RH poduzela niz mjera za gospodarstvo i očuvanje radnih mjesta, nažalost, u niti jednoj mjeri se ne nalaze udruge (koje nemaju registriranu gospodarsku djelatnost), a samim time ni konji terapeuti koji su itekako „zaposlenici“, odnosno radnici.

– Naša udruga i nama slične, specifične su po tome što je održavanje hladnog pogona teško, odnosno praktički ne trpi recesije i krizne situacije. Konjima je potpuno svejedno koje nas brige muče, kakve bolesti i krize – oni zahtijevaju zadovoljavanje osnovnih životnih potreba, koje se odnose na hranu i dodatke prehrani te nužne potkivačke i veterinarske zahvate. Uz konje u održavanje hladnog pogona također ulaze troškovi knjigovodstvenih i bankarskih usluga – poručili su iz Udruge.

Održavanje jednog konja na godišnjoj razini udrugu košta 16 tisuća kuna i to su troškovi najosnovnijih potreba. Udruga Osmijeh posjeduje tri visoko školovana konja terapeuta i potrebno je za njih osigurati najosnovnijih 48 tisuća kuna na godišnjoj razini.

Dolaskom na jahanje, korisnici su plaćanjem mjesečne članarine djelomično osiguravali troškove provedbe programa terapijskog jahanja i škole jahanja za osobe s invaliditetom, no s obzirom na to da je provedba aktivnosti stopirana radi preventivnih mjera Stožera civilne zaštite RH; s novonastalom situacijom i vlastiti prihodi udruge su praktički nestali.

– Razgovarajući s drugim, nama sličnim organizacijama, doznajemo da su financijska sredstva zatražena putem javnih natječaja za sufinanciranje udruga na razini cijele Hrvatske u velikoj mjeri smanjena ili su pak projekti/programi ocijenjeni kao neprihvatljivi. Jednostavno je dotok financijskih sredstava prema udrugama građana stao – rekli su.

Kako konji zahtijevaju svakodnevnu brigu i angažman ljudi oko sebe, moraju raditi i održavati tjelesnu kondiciju, a nemilosrdna administracija se mora odrađivati, rad voditelja, administratora i trenera do daljnjeg će se organizirati na volonterskoj bazi (uslijedio je otkaz ugovora o radu, bez prava državne potpore).

Sav priljev novca u ovom trenutku akumulirat će se za potrebe održavanja hladnog pogona i naših konja.

– U ovom vapaju za opstanak, obratili smo se na mnoga „vrata“, no prvi u pomoć priskočili su Komunalac d.o.o., KC Vode d.o.o., Veterinarska stanica Križevci i Udruga volontera Podravke – PULS – obavijestili su iz Udruge.

Komunalac d.o.o. i KC Vode d.o.o. odmah su prionuli poslu i prijave Udruge Osmijeh na njihove otvorene natječaje stavili u razmatranje.

Odobren novac sporazumno smo prenamijenili za troškove hladnog pogona. Veterinarska stanica Križevci i Udruga volontera Podravke – PULS uplatili su donacije na račun udruge. Zajedničkim snagama osigurali smo održavanje hladnog pogona i skrb o konjima u naredna četiri mjeseca – priopćili su iz Udruge.

Foto: Udruga Osmijeh
Foto: Udruga Osmijeh
Foto: Udruga Osmijeh
Foto: Udruga Osmijeh
Foto: Udruga Osmijeh
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rifovi revolucije

U Kino Velebit dolazi film koji je osvojio publiku diljem svijeta, stiže i autor na projekciju

Glazbeno-akcijska komedija Rifovi revolucije stiže u Koprivnicu. Film je nastao u Varaždinu, u kooprodukciji udruge Trash i udruge Rebl...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×