18.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” održala radionicu pod nazivom „Kad riječi bole“
U

Ne propustite

U organizaciji Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra” grada Koprivnice dana 9. veljače 2015. provedena je još jedna aktivnost u okviru projekta „Moj izbor je NE nasilju” odobrenog od Ministarstva socijalne politike i mladih na Natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima te vršnjačkog nasilja.

U OŠ Koprivnički Ivanec održana je radionica pod nazivom „Kad riječi bole” u kojoj su sudjelovali učenici sedmog i osmog razreda. Radionica je bila usmjerena povećanju svijesti o razmjerima i posljedicama verbalnog /emocionalnog/ zlostavljanja. Učenici su u brojnim primjerima imali priliku doživjeti i prepoznati osjećaje kada ih se riječima, komentarima, prosuđivanjima, omalovažavanjima, diskriminiranjima, isključivanjima i sl. emocionalno povrijedi.

Također su osvijestili da se svatko od njih našao u nekoj od takvih situacija te kako osobno može pridonijeti smanjivanju verbalnog nasilja. Uz pjesmu „Nemoj mi se rugati” učenici su potaknuti na razumijevanje i poštovanje različitosti te stvaranje ugodnijeg okruženja. Izvoditeljica je bila psihologinja Renata Glavica iz Mobilnog centra za unapređenje zdravlja, osobnih potencijala i međuljudskih odnosa „SYNERGIA”.

Partneri u projektu su Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, Osnovna škola Koprivnički Ivanec i Centar za socijalnu skrb Koprivnica. Suradnici u projektu su Mobilni centar za unapređenje zdravlja, osobnih potencijala i međuljudskih odnosa „SYNERGIA”, „IPA-REGIONALNI KLUB I.P.A. KOPRIVNICA” i Opčina Koprivnički Ivanec.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nepopravljiv

Za ovog “majstora” nema prepreka, vozio sa zabranom, bez vozačke, hrpom negativnih bodova… Nije prošlo dobro

Bilo je posla jučer na koprivničkom sudu, a ponajviše zbog vozača koji su kršili sve i svašta. Jedan 36-godišnjak doveden...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×