17.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Udruga Prekodravski zvon na 48. Đakovačkim vezovima
U

Ne propustite

48. Đakovački vezovi, smotra folklora Slavonije i Baranje, danas su dobro poznata i afirmirana manifestacija izvornog narodnog folklora.

Središnji program 48. Đakovačkih vezova održan je prošle nedjelje velikim mimohodom u kojem je sudjelovalo više od 5.000 sudionika i rekordnih 70 folklornih skupina iz zemlje i svijeta, te jahači i 50 svatovskih zaprega.

Uz folklorne skupine iz Slavonije, Baranje te cijele Hrvatske, u mimohodu su se našle i inozemne, iz Kanade, SAD-a, Austrije, Mađarske, BiH, Slovačke i Ukrajine.

Predstavnici Koprivničko-križevačke županije bili su članovi Udruge Prekodravski zvon iz Gole.

Glavna manifestacija Đakovački vezovi održava se svake godine u srpnju gdje se izvodi izvorni folklor prije svega Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema te drugih krajeva Hrvatske uz prateće priredbe; otvorenje raznih izložbi, konjičke priredbe te druge kulturne i turističke priredbe.

Na ulicama Đakova vidjelo se tisuće narodnih nošnji izvučenih iz škrinja zaborava. Tisuće sudionika zapjevalo je i zaplesalo te sa sobom donijelo običaje svoga kraja. U tom mnoštvu čuli su se i zvuci podravske pjesme, te vidio djelić podravskih običaja.

Ova manifestacija objedinila je tri tradicije ovoga kraja; folklor, gastronomiju i uzgoja konja te uspomene iz davnih vremena.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×