20.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Udruga Roda i policija – sutra besplatan pregled autosjedalica
U

Ne propustite

U cilju zaštite zdravlja i života najmlađih, Udruga Roda u suradnji s PU Koprivničko-križevačkom organizira besplatan pregled autosjedalica u Koprivnici.

Pregled će se održati u subotu 6. travnja, od 10 do 12 sati, na parkiralištu Interspara, Radnička cesta 8. Na pregledu roditelji mogu dobiti savjete i praktičnu pomoć vezanu uz ispravno korištenje autosjedalica. Udruga moli roditelje da sa sobom ponesu upute proizvođača sjedalice ukoliko ih imaju, te da dovedu i svoje dijete.

Nažalost, Rodina istraživanja i akcije policije ukazuju da je u Hrvatskoj svega 10 do 20 posto djece vezano u primjeren tip sustava za vezanje, odnosno autosjedalicu, pomoćni podložak ili sigurnosni pojas, a mnoga djeca uopće nisu vezana.

Policijske statistike također nisu ohrabrujuće. Tijekom prošle godine na području PU Koprivničko-križevačke djeca do 5 godina starosti sudjelovala su u 25 prometnih nesreća, od čega u tri nesreće s poginulim osobama, 14 nesreća s ozlijeđenim osobama, te u 10 nesreća s materijalnom štetom. Jedno je dijete teško, a devetero djece lakše ozlijeđeno. Djeca od 5 do 12 godina starosti sudjelovala su u 42 prometne nesreće, od čega u dvije nesreće s poginulim osobama, 26 nesreća s ozlijeđenim nesrećama, te u 13 nesreća s materijalnom štetom. Smrtno je stradalo jedno dijete (u svojstvu pješaka). Dva su djeteta teško, a 18 djece lakše je ozlijeđeno.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno

Četiri Novigrada susreću se u Podravini, Novigraci iz cijele Hrvatske uživat će u gostoprimstvu i ljepotama našeg kraja

Novigrad Podravski domaćin je ovogodišnjeg susreta četiri Novigrada - Novigrada Podravskog, Novigrada u Istri, Novigrada kod Zadra i Novigrada...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×