20.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Udruga slijepih posjetila djecu u OŠ “Antun Nemčić Gostovinski”
U

Ne propustite

Djelatnici i članica Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije su na poziv učiteljice Natalije Sočev, 24. siječnja, održali edukaciju za učenike 4c razreda u OŠ Antun Nemčić Gostovinski.

Kroz prvi dio radionice učenici su mogli nadopuniti svoje znanje o Braillevom pismu koje su stekli kroz projekt „Pisma svijeta”, vidjeli su kako osoba s oštećenjem vida piše na brajevoj mašini, kako čita „točkasto pismo” te na koje još načine slijepe osobe mogu čitati i pisati, te koja pomagala pri tome koriste.

Drugi dio edukacije bazirao se na iskustvenoj radionici, to jest učenici su sami mogli, služeći se simulacijskim naočalama, iskusiti kako je biti slijepa osoba, kako se kretati pomoću dugog bijelog štapa, saznali su koji psi su najbolji vodiči i tko ih može dobiti, te su uspješno savladali osnovne tehnike vođenja i male trikove na koji način najlakše pomoći osobi s oštećenjem vida u svakodnevnim situacijama.

Na kraju, za nagradu za aktivno sudjelovanje, svaki učenik dobio je na uspomenu svoje ime napisano na Braillevom pismu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno

Četiri Novigrada susreću se u Podravini, Novigraci iz cijele Hrvatske uživat će u gostoprimstvu i ljepotama našeg kraja

Novigrad Podravski domaćin je ovogodišnjeg susreta četiri Novigrada - Novigrada Podravskog, Novigrada u Istri, Novigrada kod Zadra i Novigrada...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×