22.2 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Đurđevo u Drnju

Udruga žena Hrvatsko srce obilježila je 80 godina postojanja
U

Udruga žena Hrvatsko srce Drnje osnovana je davne 1937. godine.

Ne propustite

Udruga žena Hrvatsko srce Drnje, u subotu, u Društvenom domu u Drnju održala je svoju tradicionalnu manifestaciju Đurđevo u Drnju, a ovom prigodom ujedno je obilježena 80. obljetnica postojanja i rada Udruge.

U bogatom programu nastupio je zbor Udruge žena, te je predstavljena nošnja koja je rekonstrukcija one iz 1937. godine. Nakon programa, uslijedila je svečana večera i druženje gostiju.

Udruga žena Hrvatsko srce Drnje osnovana je davne 1937. godine. Ideja o okupljanju pokrenuta je 1936. godine kada je na inicijativu tadašnjeg doktora Tomašića i njegove supruge, održan prvi tečaj za kuhanje.

Već 1937. godine desetak žena ručno su izradile narodne nošnje različitih motiva. Tijekom godina, a sukladno političkim previranjima udruga žena mijenjala je nazive, no nit vodilja sve ove godine bila je briga o selu i ljudima te pomoć ženama i svim mještanima.

Danas u Udruzi žena aktivno djeluje pedesetak članica, a svoj rad temelje na očuvanju tradicijskih običaja svoga mjesta. Aktivno se uključuju u sve akcije koje se provode području Općine Drnje, a posebno su ističu na kulturnom, zdravstvenom i vjerskom polju.

Događaju se pridružio predsjednik Mreže nezavisnih lista i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren. Uz župana, manifestaciji su prisustvovali i načelnik Općine Drnje Slavko Loth, Vesna Peršić Kovač, viša savjetnica za kulturu, udruge, sport i nacionalne manjine, Snježana Tišljarić, ravnateljica Dječjeg vrtića Vrapčić Drnje, te mnogobrojne predstavnice prijateljskih udruga i društava žena.

Foto: općina Drnje

Predsjednik Mreže nezavisnih lista i župan Darko Koren zahvalio je Udruzi žena Hrvatsko srce Drnje na njihovom doprinosu cjelokupnoj društvenoj zajednici te im zaželio puno uspjeha u njihovim daljnjim aktivnostima.

Pohvalio je i suradnju Udruge kako sa Županijom tako i s drugim udrugama žena s područja Koprivničko-križevačke županije, jer na taj način unapređuju suradnju koja vodi do zajedništva i očuvanja kulturne baštine i posebnosti naše Županije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nije mu bilo spasa

FOTO I VIDEO // Strašna nesreća kod Koprivnice, motociklist na mjestu poginuo, oglasila se i policija!

Strašna prometna nesreća dogodila se nešto prije 19.30 sati na državnoj cesti u Reki kod Koprivnice. Kako doznajemo od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×