Netko zadovoljan, netko ne

Udrugama dodijeljena sredstva za projekte. Evo tko je dobio najviše novaca

06:30h
0
Gradska vijećnica // Foto: Matija Gudlin

Najveći je dio sredstava odobren udrugama za kulturne programe. Ludens teatru za otkup predstava, Ljeto u Ludensu, gostovanja u RH te premijernu produkciju odobreno je 148.000 kuna.

U gradu Koprivnici u ponedjeljak je donesena konačna odluka o odobravanju financijskih sredstava za realizaciju programa mnogobrojnih udruga.


Kako smo već pisali, od ukupno 229 pristiglih prijava, njih 24 nisu zadovoljavale administrativne uvjete te su otpale odmah na početku. Nekolicina udruga nije ostvarila dovoljno bodova te im ovom odlukom nisu dodijeljene potpore za rad.

Sredstva su se dodjeljivala u četiri kategorije, a jedna je udruga potporu mogla dobiti u više njih, ovisno o vrsti projekata.

Najveći je dio sredstava odobren udrugama za kulturne programe. Tako je primjerice Udruzi glazbenika i ljubitelja Jazz glazbe – Kc Jazz klubu dodijeljeno 55 tisuća kuna. Udruga RockLive za RockLive festival je dobila 36.000 kuna. Folklornom ansamblu Koprivnica odobreno je 41.000 kuna.

Udruzi za promicanje kulture i umjetnosti maMUZE za Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta – FIUK dodijeljeno je 21.000 kuna.

Ludens teatru za otkup predstava za Ljeto u Ludensu, gostovanja u RH te premijernu produkciju odobreno je 148.000 kuna.

Platforma za unapređenje kulture za projekt Grad na drugi pogled dobila je 21.000 kuna, a kazalište Oberon 18.000 kuna za Selma Lagerlof/Damir Mađarić: Legende o Kristu.

U kategoriji programa i projekata udruga građana za 2016. godinu, između ostalih, udruzi roditelja Korak po korak za program Prevencija nasilja nad i među djecom primjenom CAP programa, dobila je 13 tisuća kuna. Udruzi za pomoć djeci i mladeži Prijatelj za projekt Uključivanje Roma odobreno je 13 tisuća kuna, a za Zastupam sebe, poštujem tebe 12 tisuća kuna.

Forum udruga nezavisne kulture – FUNK za FUNK – centar izvan centra dobio je 13. 000 kuna.  U ovoj je kategoriji Ludens teatar za Dramski studio dobio 12.000 kuna.

Udruzi za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice za projekt Korak u novi život odobreno je 14.000 kuna. Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra za Daješ mi krila – VOLONTIRAŠ – razvoj inkluzivnog volonterstva dobila je 14.000 kuna.

Klubu za starije osobe Mariška za Pomoć u kući za starije osobe dodijeljeno je 17 tisuća kuna, a za Halo pomoć za starije osobe 14 tisuća kuna.

– Grad za udruge godišnje odvaja oko milijun kuna te tradicionalno potičemo njihov rad u skladu s mogućnostima. Udruge su bogatstvo grada jer njihovi članovi rade na nizu projekata koje obogaćuju ponudu grada –  rekao je Darko Ledinski, gradski pročelnik za društvene djelatnosti i europske poslove.

Dodao je kako će cijeli proces dodjele sredstava javno prezentirati početkom sljedećeg tjedna te će se time otkloniti sve eventualne nejasnoće.

– Projekte su bodovali nezavisni ocjenjivači, prema jasno definiranim kriterijima. Sredstva su dodijeljena udrugama koje su dobile iznad 50, dok se maksimalno moglo dobiti 100 bodova. Veličina financijske potpore ovisila je o broju dobivenih bodova  – objasnio je Ledinski.

Iznosi gradskih potpora iznose od 1000 kuna na više, a svi rezultati, koji su objavljeni i na gradskim stranicama, mogu se vidjeti u prilogu.

Zaključak o odobravanju/neodobravanju financijskih sredstava za realizaciju programa/projekata u okviru projekta “Zdravi grad” Koprivnica za 2016. godinu

Zaključak o odobravanju/neodobravanju financijskih sredstava za realizaciju programa/projekata udruga grada za 2016. godinu

Zaključak o odobravanju/neodobravanju financijskih sredstava za realizaciju programa/projekata organizacija civilnog društva – razvoj kapaciteta za 2016. godinu

Zaključak o odobravanju/neodobravanju financijskih sredstava za realizaciju programa/projekata organizacija civilnog društva u kulturi za 2016. godinu

 

čitam...