HUMANITARNA AKCIJA

Za Udrugu Maslačak prikupljeno 2000 kilograma čepova, akcija za kupnju kombi vozila ide dalje

09:17h
0
Foto: križevci.hr

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji ‘Maslačak’ Križevci je, u suradnji s Komunalnim poduzećem Križevci pokrenula akciju sakupljanja plastičnih čepova u okviru humanitarne akcije.

Humanitarna akcija pod nazivom Udruzi pomozi da svoj kombi vozi trajala je od 21. rujna do 19. prosinca prošle godine.

U akciju sakupljanja plastičnih čepova uključila se lokalna, ali i šira zajednica. Čepovi su se sakupljali u gradskim osnovnim i srednjim školama, dječjim vrtićima, područnim školama, Učeničkom domu, ugostiteljskim objektima, građani su ih sakupljali kod kuća i na radnom mjestu.

Čepovi su stizali i poštom, a jedna pošiljka je stigla kamionom s Malog Lošinja. U akciju su se uključili i Učenički domovi iz Splita i Ivanić Grada, Srednja škola iz Vrbovca, Udruge iz Čakovca i Svetog Ivana Zeline, Dječji vrtić iz Dubrave, građani Koprivnice i mnogi drugi. Svi zajedno su sakupili 2000 kilograma čepova čime su učinili dobro djelo i pridonijeli zaštiti okoliša.

Čepove će otkupiti i za daljnju preradu iskoristiti firma Drava International iz Osijeka. Sredstva dobivena otkupom čepova namijenjena su za kupnju kombi vozila.

Do sada je prikupljeno 143.000 kuna od potrebnih 220.000 kuna.

Račun za nabavu kombi vozila HR 8423400091510883812 (PBZ BANKA) je još uvijek otvoren pa se mogu uplatiti donacije.

Foto: križevci.hr
Loading...