-2.1 C
Koprivnica
Subota, 23. studenoga 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
TERASE VIŠE NISU JEDINO MJESTO

Ugostitelj Damir Puhač o otvaranju unutrašnjosti kafića: Podvala, ispast ćemo dežurni krivci
U

O tome kakvi će biti uvjeti rada kafića u zatvorenom te znači li ova odluka i otvaranje diskoteka, Božinović nije komentirao. Dakle, detalji zasad nisu poznati, osim radnoga vremena koje ostaje do ponoći.

Ne propustite

Neočekivanu je odluku jučer objavio nacionalni Stožer civilne zaštite. Od 1. rujna otvaraju se dosad zatvoreni dijelovi ugostiteljskih objekata, odnosno kafića i ostalih koji spadaju u tu kategoriju.

Virus neće nestati, ponovio je ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera Davor Božinović. Dok ga se ne riješi procjepljivanjem, smatra kako moramo naučiti s njime živjeti.

– Ponavljamo koje su to temeljne mjere, od osobne higijene, izbjegavanja bliskih kontakata do prozračivanja zatvorenih prostora, to sada postaje jako važno. Nekad su nas plašili propuhom, a sad ga je svakih 10-15 minuta dobro napraviti. Ta se mjera pokazuje kao jedna od najefikasnijih – tvrdi Božinović.

Pišpek: Ne znam koliko bi ugostitelja preživjelo još jedno zatvaranje

Komentar na ovu odluku zatražili smo od koprivničkih ugostitelja Ivana Pišpeka koji vodi KKC Pixel te Damira Puhača, vlasnika kafića 048.

– Zadovoljan sam odlukom pošto dosad nismo znali kako ćemo realizirati poslovanje kada zahladi. Definitivno je dobra stvar što ćemo moći raditi unutra, iako ne polažem nadu dok ne vidim propisane mjere. Jer, ako ću u kafiću moći imati 12 ljudi kako je propisano mjerama, i dalje će to biti jako mali dio potreban da bi se isplatilo raditi – rekao je Pišpek.

Foto: Ivan Balija
Ivan Pišpek // Foto: Ivan Balija

Na prvu, nelogično je što se kafići otvaraju sada kada će temperature biti niže, a time će se i virus lakše širiti, o čemu su brojni epidemiolozi govorili otkako je pandemije.

– To je jedna od nelogičnosti koju sada još ne mogu komentirati. Potez je neočekivan, no važno je da nas opet potpuno ne zatvore. Ne znam koliko bi ugostitelja preživjelo još jedno zatvaranje – misli Pišpek.

– Više je ljudi tijekom ljeta bilo na terasama nego unutar kafića. Jedan kišovit dan unazadi te za tri dobra. Bilo bi dobro da smo i dosad mogli raditi unutra, no tu smo gdje jesmo – dodaje.

O tome kakvi će biti uvjeti rada kafića u zatvorenom te znači li ova odluka i otvaranje diskoteka, Božinović nije komentirao. Dakle, detalji zasad nisu poznati, osim radnoga vremena koje ostaje do ponoći.

– U maksimalnoj mogućoj mjeri pridržavat ćemo se onoga što donesu – zaključio je Pišpek.

Sve strane Koprivnice - Željko Korošec // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Puhač: Otkako su mjere počele, nikada isto nije vrijedilo za sve

Puhač se na početku razgovara okarakterizirao kao dugogodišnji ugostitelj koji ima svoje mišljenje.

Srećom, u svojem sam lokalu pa ne plaćam najam. Otkako su počele mjere, nikada isto nije vrijedilo za sve. Na nekim je sprovodima bilo dvije tisuće ljudi, a nas su kažnjavali ako je razmak bio premalen – priča vlasnik kafića 048 pa nastavlja.

Nk Miklinovec - Nk Kalinovac
Damir Puhač // Foto: Ivan Brkić

– Ovo što nam dozvoljavaju raditi unutra jest jedna obična podvala. Brojke su puno veće, no zataškavaju se zbog sezone. Za mjesec dana reći će kako su nam dali sve, a ljudi su se zarazili u kafićima. Opet ćemo ispasti dežurni krivci – smatra Puhač.

Kaže kako mu se promet znatno smanjio. Subota mu je, tvrdi, dan tijekom kojega može zaraditi, no radno vrijeme ograničeno na ponoć stvara mu probleme.

– Borimo se, a ovo je podvala, reći će da su lokali žarišta. A brojke će se svakako povećavati. Ako ti u Njemačkoj posao loše krene, pozove te poreznik, pita trebaš li kakvu pomoć jer žele da nastaviš plaćati porez. A kod nas, kada dođu porezna i policija, odmah krenu s kaznama – zaključuje Puhač, mnogima poznatiji kao Pilac.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Najbolji od najboljih

Hrvatska sahara – Podravina adventure u velikom finalu izbora najboljih turističkih proizvoda

Proglašenje i dodjela nagrada u hrvatskom turizmu upravo se privodi kraju u sklopu Dana hrvatskog turizma u Opatiji, u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×