Uhićeni svodnici // Mađaricu (29) prisiljavali da se u mjestu kraj Koprivnice prostituira za 300 kuna

12:42h
0
ilustracija // ingimage

Koprivničko-križevačka policija zbog prostitucije kazneno je prijavila 32-godišnju mađarsku državljanku, 49-godišnjaka iz Podravine i 61-godišnjaka s područja Virovitičko-podravske županije. Prijeti im do 10 godina zatvora.

Koprivničko-križevačka policija zbog prostitucije kazneno je prijavila 32-godišnju mađarsku državljanku, 49-godišnjaka iz Podravine i 61-godišnjaka s područja Virovitičko-podravske županije. Policija ih tereti, kako su priopćili, da su tijekom listopada i studenog prošle i veljače ove godine radi zarade iskoristili teške materijalne prilike 29-godišnje mađarske djevojke i naveli je na pružanje seksualnih usluga u mjestu na širem koprivničkom području.

Troje svodnika predani su pritvorskom nadzorniku, a doznajemo da su nakon ispitivanja pred nadležnim državnim odvjetništvom pušteni na slobodu. Za to kazneno djelo prijeti im do 10 godina zatvora.

Mađarska djevojka navodno neće biti kazneno gonjena, a nema informacija da će sudbinu svodnika doživjeti i njihovi klijenti.

O samom događaju vrlo je malo informacija, a neslužbeno doznajemo da je policija na tom slučaju radila dosta dugo. Mlada djevojka iz susjedne Mađarske seksualne usluge navodno je naplaćivala nekoliko stotina kuna, uglavnom su to bili iznosi od 200 do 300 kuna.

Dodajmo i da je policija 49-godišnjeg muškarca iz Koprivničko-križevačke županije kazneno prijavila i zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Izvršenim pretragama kod njega je pronađeno šest komada puščanog streljiva.