neposlušan vozač

Ukinuli mu vozačku zbog prekršajnih bodova, no vozio je i dalje, pa su mu sada uzeli auto i poslali ga u zatvor

Vozač je kažnjen kaznom zatvora od deset dana te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest mjeseci po stjecanju prava na upravljanje. Kaznu će odslužiti u bjelovarskom zatvoru.

18:31h
0
pp  mg
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Danas, 17. travnja, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 30-godišnji vozač koji je jučer, 16. travnja, u 22.35 sati, u Koprivničkom Ivancu upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola rješenjem ukinuta i oduzeta zbog nakupljenih 15 negativnih prekršajnih bodova u razdoblju od dvije godine i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Budući da je vozač do sada najmanje dva puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, policija je vozaču privremeno oduzela auto kojim je upravljao te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen kaznom zatvora od 10 dana te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest mjeseci po stjecanju prava na upravljanje i predan je u zatvor u Bjelovar.

Sud je odlučio da će se privremeno oduzeti osobni automobil vratiti vlasniku vozila po pravomoćnosti sudske presude.