15.4 C
Koprivnica
Srijeda, 12. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
svečanost u novigradu podravskom

Ukinuta je dobna granica! Autori imaju još mjesec dana da prijave književne radove na natječaj Ivan Trnski
U

Primaju se isključivo književni rukopisi, odnosno romani, priče, putopisi, književni eseji, pjesme

Ne propustite

Općina Novigrad Podravski i Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika po trinaesti puta organiziraju natječaj Ivan Trnski za najbolji neobjavljeni književni rukopis autora s područja Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Ivan vitez Trnski je bio prvi predsjednik Društva hrvatskih književnika i važna poveznica dvaju zavičaja kojima je podjednako pripadao pa je tako i nagrada koje nosi njegovo časno ime i danas poveznica ovih dviju županija.

– Valja skrenuti pozornost da smo u namjeri da populariziramo i potaknemo književno stvaralaštvo, kako i samo kulturu čitanja, odlučili ukinuti dobnu granicu kao kriterij za sudjelovanje u natječaju – poručili su organizatori.

Nagrada, koja se sastoji od plakete i objavljivanja rukopisa bit će uručena na svečanosti u Novigradu Podravskom na 13. danima Ivana Trnskog koji će se održati 6. svibnja, a knjiga će biti objavljena i predstavljena na 14. Danima Ivana Trnskog sljedeće godine.

Natječaj je otvoren do 20. travnja, a primaju se isključivo književni rukopisi, odnosno romani, priče, putopisi, književni eseji, pjesme.

Prijava treba sadržavati jedan računalni ispis rukopisa s biografijom autora ili autorice i kontaktne podatke te ju je potrebno poslati na adresu Općina Novigrad Podravski, B. Mađera 4/I, 48325 Novigrad Podravski, s naznakom ‘Za Nagradu Ivan Trnski’. Rukopis je potrebno poslati i na e-mail adresu: info@dhk-koprivnica.com.hr.

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Simbolične kazne

Poznati detalji sukoba na benzinskoj u Koprivnici, dečko s Lenišća zakačio se s dva Brazilca, evo zašto…

Bilo je dosta napeto u "gluho" doba noći u listopadu na benzinskoj postaji u Kolodvorskoj u Koprivnici. Naime, oko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×