Ima i toga

Ukrali ovcu s farme i kući je odvezli na biciklu, no na tome nisu stali

09:00h
0
Ilustracija // Foto: Ingimage
Ilustracija // Foto: Ingimage

Dvojica muškaraca s ludbreškog područja, 32-godišnji Zvjezdan O. i 34-godišnji Dejan O., osuđeni su na zatvorsku kaznu zbog krađe ovaca s farme u Svetom Đurđu. Zvjezdan je osuđen i zbog prijevare.

Dvojica muškaraca s ludbreškog područja, 32-godišnji Zvjezdan O. i 34-godišnji Dejan O., osuđeni su na zatvorsku kaznu zbog krađe ovaca s farme u Svetom Đurđu.


Prema presudi varaždinskog Općinskog suda,  32-godišnjak je osuđen i zbog prijevare.

Zvjezdan će iza rešetaka provesti godinu i mjesec dana, dok će Dejan imati osam mjeseci za razmišljanje o svojim postupcima.

Dvojac je 13. ožujka 2013. godine s otvorene farme odnio pet ovaca pasmine Romanovska. Prema pisanju portala eVaraždin, radilo se o ovcama starima od tri do četiri godine i teških oko 50 kilograma. Vlasnik je oštećen za točno neutvrđeni iznos, ali je on najmanje 2000 kuna.

Dvojac je na sudu ispričao kako su se tog dana napili kod Zvezdana, nakon čega su otišli do farme u ukrali jednu ovcu. Stavili su je na bicikl i odnijeli kući.

Na tome nisu stali. Nakon nekoliko dana Zvjezdan je ponovno otišao do farme i ukrao još, ni manje ni više, nego četiri ovce.

Dejan je, pak, zvao vlasnika koji mu je odgovorio da ga neće teretiti na sudu ako mu ovaj plati 1200 kuna. Platio mu je samo 900 kuna.

Zvjezdan je tog zanimljivog 13. ožujka u Svetom Đurđu, nakon što je prethodno pronašao nevažeću zdravstvenu iskaznicu na ime S. H., mobitelom nazvao jednog teleoperatera, lažno se predstavio i s njim sklopio pretplatnički ugovor.

Mobitel je koristio do 15. svibnja i napravio račun od nešto manje od 1700 kuna. U daljnjem korištenju mobitela ispriječila se kaznena prijava od oštećenog.

čitam...