4.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
izložbeni projekti

Ulaganja u kulturu, Muzej Grada Đurđevca osigurao više od 5 tisuća eura za razne programe
U

Od tog iznosa na izložbenu djelatnost odvojeno je 1.990,84 eura, a za program zaštite muzejske građe, nabavu metalnog ladičara 3.318,07 eura

Ne propustite

Muzej Grada Đurđevca svake godine uspješno osigurava sredstva za realizaciju svojih projekata iz različitih programskih područja preko raspisanih natječaja Ministarstva kulture i medija RH.

- Oglas -

Podržani programi samo su dio muzejsko galerijske djelatnosti muzeja.

– Većina sredstava za naše projekte je osigurana iz proračuna Grada Đurđevca, dok dio sredstava osiguravamo prijavama na raspisane natječaje i javne pozive. Sadržajnost i brojnost izložbenih projekata muzeja dobro su već poznati i prepoznati ne samo na razini lokalne zajednice, nego i šire, a cilj muzeja je nastaviti s obogaćivanjem sadržaja te se paralelno brinuti o zaštiti muzejskih predmeta – rekla je ravnateljica Edita Janković Hapavel.

Edita Janković Hapavel // Foto: Grad Đurđevac

Ove godine iz navedenog područja prema rezultatima natječaja, Muzej Grada Đurđevca svojim prijavama na programe osigurao je ukupno 40 tisuća kuna odnosno, 5.308,91 eura.

- Oglas -

Od tog iznosa na izložbenu djelatnost odvojeno je 1.990,84 eura, a za program zaštite muzejske građe, nabavu metalnog ladičara 3.318,07 eura.

Nabava metalnog ormara za zaštitu građe, tj. tekstilnog rukotvorstva, osobito iz Donacije Ivana Lackovića Croate, dio je neophodne preventivne zaštite muzejskih predmeta.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ludbreška atrakcija

FOTO/VIDEO Roda Pera nije odletjela na jug, o njoj ove zime brine Stjepan: Prirasla nam je srcu, građani ju hrane i neopisivo joj se...

Poznato je da rode iz naših u toplije krajeve sele krajem kolovoza. No jedna roda ostala je Ludbregu, a...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti