10.2 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
počela podjela božićnica

Umirovljenica Ana Žagač: Božićnicom ću platiti režije, gradonačelnik Jakšić: Iduće godine ide i podjela uskrsnica
U

Ovo je nešto što ćemo i dalje raditi, a za iduću godinu spremamo i podjelu uskrsnica. Nadamo se da će ovaj model prepoznati i Koprivničko-križevačka županija i uključiti se - kazao je gradonačelnik Jakšić.

Ne propustite

U Gradu Koprivnici počela je već tradicionalna podjela božićnica koprivničkim umirovljenicima.

Tako je po 200 kuna dobio ove godine veći broj umirovljenika s obzirom na to da je Grad donio odluku da pravo na božićnicu oni umirovljenici koji s dodacima imaju mirovinu 1800 kuna dok je prijašnjih godina cenzus bio 1700 kuna.

Umirovljenike je dočekao gradonačelnik Mišel Jakšić sa svojim zamjenicama Melitom Samoborec i Ksenijom Ostriž.

Mladen Đurkan već dugi niz godina dolazi po božićnicu. S obzirom na to da ima malu mirovinu, puno mu znači ovaj novac.

Foto: Matija Gudlin
Mladen Đurkan //Foto: Matija Gudlin

– Pomogne mi u preživljavanju. Mirovina mi je 1400 kuna. Kupim si barem nešto od hrane. Inače sam radio na željeznici – rekao nam je M. Đurkan.

Ana Žagač ovaj će novac iskoristiti tako da plati režije.

– Puno mi znači tih 200 kuna. Dobro da i to dobijem, svaka kuna je vrijedna i dobro dođe. Inače sam se bavila poljoprivredom – kazala nam je.

Grad Koprivnica ove je godine osigurao u proračunu oko 230.000 kuna za tu namjenu. Prošle je godine božićnicu dobilo 1100 umirovljenika.

– Drago nam je što možemo našim građanima koji imaju mala primanja na neki način ovim iznosom pomoći i uljepšati ove blagdane. Nije lijepo da imamo danas puno umirovljenika koji su cijeli život stvarali i radili pa se s vremena na vrijeme osjećaju kao da ih je društvo izigralo. Ovo je nešto što ćemo i dalje raditi, a za iduću godinu spremamo i podjelu uskrsnica. Nadamo se da će ovaj model prepoznati i Koprivničko-križevačka županija i uključiti se – kazao je gradonačelnik Jakšić.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Naše bogatstvo

[FOTO] IZVRSNA VIJEST Peteranski bijeli vez „file“ zaštićen kao trajno kulturno nematerijalno dobro

Sjajna vijest dolazi iz Općine Peteranec. Naime, peteranski bijeli vez "file" zaštićen je kao trajno kulturno nematerijalno dobro. Peteranski bijeli...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×