-5.6 C
Koprivnica
Srijeda, 8. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
počela podjela božićnica

Umirovljenica Ana Žagač: Božićnicom ću platiti režije, gradonačelnik Jakšić: Iduće godine ide i podjela uskrsnica
U

Ovo je nešto što ćemo i dalje raditi, a za iduću godinu spremamo i podjelu uskrsnica. Nadamo se da će ovaj model prepoznati i Koprivničko-križevačka županija i uključiti se - kazao je gradonačelnik Jakšić.

Ne propustite

U Gradu Koprivnici počela je već tradicionalna podjela božićnica koprivničkim umirovljenicima.

- Oglas -

Tako je po 200 kuna dobio ove godine veći broj umirovljenika s obzirom na to da je Grad donio odluku da pravo na božićnicu oni umirovljenici koji s dodacima imaju mirovinu 1800 kuna dok je prijašnjih godina cenzus bio 1700 kuna.

Umirovljenike je dočekao gradonačelnik Mišel Jakšić sa svojim zamjenicama Melitom Samoborec i Ksenijom Ostriž.

Mladen Đurkan već dugi niz godina dolazi po božićnicu. S obzirom na to da ima malu mirovinu, puno mu znači ovaj novac.

Foto: Matija Gudlin
Mladen Đurkan //Foto: Matija Gudlin
- Oglas -

– Pomogne mi u preživljavanju. Mirovina mi je 1400 kuna. Kupim si barem nešto od hrane. Inače sam radio na željeznici – rekao nam je M. Đurkan.

Ana Žagač ovaj će novac iskoristiti tako da plati režije.

– Puno mi znači tih 200 kuna. Dobro da i to dobijem, svaka kuna je vrijedna i dobro dođe. Inače sam se bavila poljoprivredom – kazala nam je.

Grad Koprivnica ove je godine osigurao u proračunu oko 230.000 kuna za tu namjenu. Prošle je godine božićnicu dobilo 1100 umirovljenika.

– Drago nam je što možemo našim građanima koji imaju mala primanja na neki način ovim iznosom pomoći i uljepšati ove blagdane. Nije lijepo da imamo danas puno umirovljenika koji su cijeli život stvarali i radili pa se s vremena na vrijeme osjećaju kao da ih je društvo izigralo. Ovo je nešto što ćemo i dalje raditi, a za iduću godinu spremamo i podjelu uskrsnica. Nadamo se da će ovaj model prepoznati i Koprivničko-križevačka županija i uključiti se – kazao je gradonačelnik Jakšić.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

šokantne slike

[FOTO] UZNEMIRUJUĆE Nepoznati monstrum psu u nozi probušio rupu i kroz nju provukao lanac

Uznemirujuće i krajnje šokantne fotografije stižu iz varaždinske Udruge za zaštitu životinja Spas, čiji su djelatnici prije nekoliko dana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti