13.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Životnih osam

Unesite u svoj život ovih osam navika i usporite starenje za čak šest godina
U

Na primjer, prosječna stvarna dob onih s dobrim zdravljem srca bila je 41 godina, a njihova prosječna biološka dob bila je 36 godina

Ne propustite

Znanstvenici su istaknuli osam zdravstvenih mjera koje mogu usporiti proces starenja tijela za šest godina.

Održavanje tjelesne težine, šećera u krvi, kolesterola i krvnog tlaka pod kontrolom, kao i zdravi režim spavanja i prehrane uz redovitu tjelesnu aktivnost i nepušenje mogu usporiti starenje za oko šest godina, smatraju američki stručnjaci.

Studija koju su proveli pokazuje da poštivanje ovih mjera potiče dobro zdravlje srca, što zauzvrat može usporiti tempo biološkog starenja do šest godina, piše The Guardian.

Nalazi istraživanja, temeljeni na podacima više od 6500 odraslih osoba prosječne dobi od 47 godina, predstavljeni su na znanstvenoj konferenciji American Heart Association (AHA) u Philadelphiji.

Nakon što su uzeli u obzir društvene, ekonomske i demografske čimbenike, istraživači su zaključili da je najviši rezultat, što znači dobro kardiovaskularno zdravlje, povezan s biološkom dobi od oko šest godina mlađom.

– Otkrili smo da je bolje kardiovaskularno zdravlje povezano s usporenim biološkim starenjem. Također smo pronašli povezanost ovisnu o dozi, odnosno kako zdravlje srca raste biološko starenje opada – pojasnio je viši autor studije Nour.

Na primjer, prosječna stvarna dob onih s dobrim zdravljem srca bila je 41 godina, a njihova prosječna biološka dob bila je 36 godina.

S druge strane, prosječna stvarna dob onih koji su imali loše kardiovaskularno zdravlje bila je 53 godine, iako je njihova prosječna biološka dob bila 57 godina.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Slijetanje

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Teška nesreća, vatrogasci vadili vozača iz vozila, automobil potpuno smrskan

Teška prometna nesreća dogodila se maloprije na relaciji između Rasinje i Prkosa. Kako doznajemo od našeg fotoreportera, sve hitne službe...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×