29.9 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Županija će se zadužiti za 15 mil. kuna
Ž

Ne propustite

Oporbenjaci u redovima Skupštine Koprivničko-križevačke županije, vijećnici SDP-a i HNS-a podržali su prijedlog vladajuće koalicije predvođene HSS-om i HDZ-om o dugoročnom kreditnom zaduženju od 15 milijuna kuna. Taj novac bit će iskorišten za dovršenje nekoliko značajnih projekata u zdravstvu i školstvu, poput nastavka preuređenja zgrade stare bolničke interne za potrebe županijskog Zavoda za javno zdravstvo, te za završetak gradnje sportske dvorane u Đurđevcu. Zbog čega je na javnom natječaju najpovoljnijom ocijenjena ponuda Zagrebačke banke, na njihovoj 6. sjednici vijećnicima je pojasnio župan Darko Koren.

– Ukupna vrijednost kredita, koji bi u osnovi bio 15 milijuna kuna, ukupna vrijednost i njegov trošak iznose 19,3 milijuna, što znači da je kamatna stopa 5,07% godišnje, naveo je župan Koren.

Uz poček od dvije godine rok vraćanja kredita je sedam godina, naveo je Koren, a da će pri glasanju i oporba dići plave listiće najavio je SDP-ov Marinko Bagarić.

– Podržavamo ovaj prijedlog o zaduživanju jer mislimo da je investiranje u obrazovanje, u školstvo i zdravstvo jedno od najboljih i najisplativijih.

 

Ipak, istupajući za govornicu Bagarić nije propustio prozvati državnu vlast.
– Želimo opet iskazati svoje žaljenje što s nivoa države ne dobivamo sredstva ama ni za jednu školu, pa onda zbog toga mi moramo dizati kredit, a ipak bi bilo bolje da sredstva dolaze iz države i da to radimo na teret države, ustvrdio je M. Bagarić.

Župan Koren pak Bagarićev istup nazvao je netočnim navodom.
– Pa čujte, u Križevcima sad financiramo objekt koji košta 40 milijuna kuna, u Kloštru je napravljena škola – 6 milijuna kuna, u Virju je napravljena, 4-5 milijuna. Mislim, moramo biti pošteni, ne možemo reći da država u školstvu nije u ovoj županiji uložila značajna sredstva, replicirao je župan Koren.

Nakon donošenja odluke o dizanju kredita na Županijskoj skupštini, slijedi traženje suglasnosti na zaduženje Ministarstva financija.

tekst: Radio Koprivnica

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ČETVRTA HNL SJEVER

FOTO Molvarci dobili šesticu, ali ne na lotu, nego u svojoj mreži u derbiju u Ferdinandovcu

Ferdinandovac je u županijskom i lokalnom derbiju 19. kola Četvrte hrvatske lige s visokih 6:0 pobijedio molvarsku Mladost. Od samog...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×