Županija izdvaja 1,1 milijun kuna za ažuriranje podataka o stanju u prostoru

15:16h
0
Suradnja Koprivničko-križevačke županije i Državne geodetske uprave je "teška" milijun i 100 tisuća kuna. Foto: Marijan Sušenj

Koprivničko-križevački župan Darko Koren i Željko Bačić, ravnatelj Državne geodetske uprave, potpisali su ugovor kojim se Županija obvezala u naredne četiri godine izdvojiti 1,1 milijun kuna za ažuriranje digitalnih ortofotografskih, topografskih i drugih karata te podataka u katastru i drugoj dokumentaciji o stanju u prostoru na području Podravine i Prigorja.

Bačić je objasnio da se Koprivničko-križevačka županija potpisivanjem ovog ugovora prva u Hrvatskoj uključila u novi ciklus suradnje Državne geodetske uprave s lokalnim upravama:
– Suradnja je preduvjet za bilo kakvu gospodarsku aktivnost, jer se bez sređenog stanja na terenu ne može računati na ozbiljno ulaganje u razvoj poduzetništva. Također, podaci kojima raspolažemo i koje lokalnim upravama trebaju nešto vrijede, pa smo sa Županijom dogovorili novčanu naknadu za njihovo korištenje prihvatljivu za obje strane. Novac ćemo, između ostaloga, koristiti za brže unošenje promjena na terenu bitnih lokalnim upravama u karte. Točnije, želimo doći do razine na kojoj ćemo svake četiri godine imati u potpunosti ažuriranu dokumentaciju o novoizgrađenim prometnicama, gospodarskim zonama i slično.Željko Bačić, ravnatelj Državne geodetske uprave. Foto: Marijan Sušenj
Željko Bačić je najavio da je Državna geodetska uprava pristala sufinancirati projekt izgradnje novih prostora za rad Katastra u Koprivnici u sklopu tzv. Palače pravde te da će s gradskom upravom potpisati suradnju.