Županija podiže kredit zbog koprivničke gimnazije

07:21h
0

Održana je konstituirajuća, sjednica predsjedništva HSS-a Koprivničko-križevačke županije, koju je vodio novoizabrani predsjednik Darko Koren.

Na Glavnoj programskoj skupštini u Zagreb 19. prosinca Županijsku organizaciju HSS-a Koprivničko-križevačke županije zastupat će 66 biranih delegata i 10 delegata koji su članovi skupštine po funkciji.

Predsjednik Darko Koren, ujedno i župan Koprivničko-križevačke županije, govoreći o aktualnostima u radu Županije, nazočnima je obrazložio prijedlog proračuna o kojem će se raspravljati na sljedećoj sjednici Županijske skupštine. Ocijenjeno je kako je proračun planiran na realnim osnovama, te da je preko proračunskih stavaka vidljivo kako se predizborni program vladajuće koalicije nastavlja realizirati.

Očigledan problem županijskog proračuna predstavlja godišnja obveza od 8 milijuna kuna za servisiranje duga za koprivničku gimnaziju (JPP), što smanjuje prostor za investiranje u neke druge projekte.

Logično rješenje stoga je ulazak u kreditno zaduženje jer time se, osim ulaganja u ključne kapitalne objekte u školstvu i zdravstvu, osigurava posao za građevinsku operativu i pridonosi očuvanju radnih mjesta, priopćeno je iz predsjedništva župnaijskog HSS-a.