5.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 29. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Županijski proračun za 2009. godinu iznosit će 159 milijuna kuna
Ž

Ne propustite

Mjesec dana nakon što su stigle nove državne upute za izradu proračuna, pred članovima Poglavarstva Koprivničko-križevačke županije našao se prijedlog temeljnog financijskog plana za iduću godinu. Upute Ministarstva financija predviđaju za 2009. godinu rast prihoda i rashoda od 3,3%, a prijedlog je sačinjen i prema ovogodišnjem iskustvu punjenja proračuna, te već potpisanim ugovorima s ministarstvima i fondovima.

– Ukupni prihodi i primici proračuna naše Županije za 2009. godinu planirani u ukupnoj svoti od 159 milijuna kuna, što je u odnosu na proračun za 2008. godinu povećanje za 33 milijuna kuna, obrazložio je župan Darko Koren.

Ovaj ambiciozan iznos je realan, ustvrdio je župan, no plan proračuna namjerno nije želio ocijeniti već uobičajenim epitetima ‘razvojan’ i ‘socijalan’.

– Naravno da već ti izrazi spadaju u domenu anegdote i šale, pa ću ja onda reći da je ovaj proračun napravljen realno i u okviru mogućeg, dakle na realno procijenjenim prihodima i potrebama koje ova Županija ima za servisiranje svih svojih obaveza.

Ipak, treba se nadati da se ekonomska kriza u okruženju neće preliti i kod nas i uzrokovati manje proračunske prihode, dodao je župan Koren. Zbog prethodno održanih sastanaka rekordan prijedlog proračuna nije bio iznenađenje za koalicijski SDP, no Stjepan Henezi ipak je bio malko ljut i žalostan što je za novu koprivničku Obrtničku školu osiguran novac samo za izradu projektne dokumentacije.

– Ono čime vjerujem nitko od nas nije zadovoljan, ne samo ja ili grupacija kojoj pripadam, je ono što nije došlo, što je otpalo za našu županiju, a što je trebalo biti sadržano negdje drugdje. Mislim na otvaranje Obrtničke škole, jer ostali smo samo na projektu. Nekad smo se zbog toga svadili, kaj ko nije osigural, al vidite, nije se dobro svaditi dok ovisimo o drugima, podvukao je Henezi.

No, unatoč tome, potvrdio je da će SDP i on osobno prijedlog proračuna podržati.

– Mislimo da je on dobar, mislimo da će, i ja osobno mislim, osigurati funkcioniranje na razini na kojoj jesmo i da će izdržati barem prvu polovicu godine.

Prijedlog županijskog proračuna za 2009. pred vijećnicima Skupštine naći će se 22. prosinca.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bilo je dobro dok je trajalo

Policija otkrila gospodina (51) koji se bavio ilegalnom trgovinom duhana

Policijska uprava Koprivničko-križevačka provela je kriminalističko istraživanje nad  osumnjičenim 51-godišnjakom s koprivničkog područja. Naime, gospodin se je bavio nedozvoljenom trgovinom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×