23.5 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Upisi u Srednje škole // Gimnazija popunjena, u Srednjoj ima još 13 mjesta, u Obrtničkoj 30
U

Ne propustite

Većina učenika i njihovih roditelja danas se riješila brige oko upisa u srednje škole. Gimnazija Fran Galović još je u petak bila gotovo popunjena, a danas je sustav popunio i koprivničku Srednju školu. U 11 zanimanja bilo je 312 upisnih mjesta.

– Ima kod nas još slobodnih mjesta u trogodišnjem zanimanju rukovatelj prehrambenim strojevima. Prema sadašnjem trenutnom stanju imamo još 13 slobodnih mjesta u tom zanimanju – kaže ravnateljica Ksenija Ostriž.

Za razliku od gimnazija i četverogodišnjih srednjih škola, obrtničke se pune nešto slabije. Slobodnih mjesta ima još u usmjerenjima za instalatera kućnih instalacija, plinoinstalatera, elektroinstalatera, mesara, pekara, soboslikara i ličioca, stolara, elektromehaničara i elektromontera te montera suhe gradnje.

– 30 mjesta je to slobodnih u više razrednih odjela. Obično je uvijek tako bilo, čak i malo manje, upisanih nakon prvog roka. Mi se nadamo da će djeca koja još nisu imala uvjete za upis i neka koja nisu položila popravke da će se javiti na ta zanimanja – rekao nam je ravnatelj Obrtničke škole u Koprivnici Ratimir Ljubić ustvrdivši da je od 243 odobrena upisa popunjeno 212 mjesta.

A u Umjetničkoj školi „Fortunat Pintarić” od 11 srednjoškolskih raspoloživih mjesta zasad je popunjeno 6 – tri na gitari te po jedno mjesto na solo pjevanju, teoriji glazbe i na klaviru. Izvjestan je još upis violinistice i flautistice.

– To je gitarista koji je prvenstveno zbog našeg profesora Antonija Rumenovića dobio volju da polazi našu školu. Tako da imamo od jeseni i učenika koji će putovati iz Zagreba u Koprivnicu. Do sad je to uvijek bilo obratno. Naši su učenici uvijek morali ići iz naše sredine i u varaždinsku školu glazbenu i u Srednju glazbenu u Zagreb. Evo sad se situacija konačno malo i promijenila – rekao nam je ravnatelj Tihomir Klauček istaknuvši kako bilježe upis jednog učenika iz Zagreba.

Za preostala tri mjesta u Srednjoj glazbenoj školi u Koprivnici će biti prijemni ispiti 20. kolovoza.

izvor: radio-drava.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Mještani ogorčeni

Općina na nogama: Ne želimo smrad kompostane u svojim domovima, slat ćemo inspekcije da zaustavimo projekt

Vijest da će se u Imbriovcu, mjestu u općini Đelekovec, graditi nova kompostana na mjestu već postojeće, no s...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×