17.6 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
upisi u tijeku

Upisujete fakultet i ne znate što odabrati? Studenti otkrivaju zašto je Sveučilište Sjever najbolji izbor
U

Sveučilište Sjever studentima omogućuje priliku za studiranje brojnih studijskih programa po suvremenim standardima do najviše akademske titule.

Ne propustite

Upisi na prijediplomske studije u Republici Hrvatskojn su u tijeku pa smo upitali studente kakvo je njihovo iskustvo studiranja na jednom od najmodernijih i najbrže rastućih sveučilišta u Hrvatskoj.

Sveučilište Sjever
Maja Radovanović

Na studiju Mehatronike na Sveučilištu Sjever mi je najbolje što su profesori uvijek voljni pomoći i prilagoditi se nama, kao i što nas uz suvremeno opremljene laboratorije pripremaju za rad u industriji. Studentski se posao može naći i u struci. Profesori nas također više potiču na samostalni rad uz različite zadatke, seminare uz njihovu podršku“, ističe Maja Radovanović, studentica prijediplomskog studija Mehatronike na Sveučilištu Sjever u Varaždinu.

Sveučilište Sjever
Ana Leona Lončar

Kao prvo, naš studij objedinjuje tri srodna područja – komunikologiju, medije i novinarstvo te nudi širok spektar stjecanja znanja i mogućnost kasnije odluke za konačno opredjeljenje. Kao drugo, najbolji element ovog studija izdvojila bih to što studenti imaju mogućnost teoriju primijeniti u praksi. Istaknula bih da mi odgovara to što nas nema previše, a to je prilika za bolju suradnju između studenata i njihovu suradnju s profesorima. S druge strane, svi imaju mogućnost istaknuti se na svoj način i u tome biti primjetni”, naglašava Ana Leona Lončar, studentica Komunikologije, medija i novinarstva u Koprivnici.

Tražio sam fakultet po cijeloj Hrvatskoj, nisam želio upisati bilo što. Zadovoljan sam i stipendijom Grada Đurđevca kojom pokrivam dobar dio troškova školovanja, a djelomično uskoči moj poslodavac. Bolje je od očekivanog. Sad vidim da je ovo zaista dobar studij i nisam pogriješio u odabiru“, ističe Danijel Kovačević (44) iz Našica student Računarstva i informatike na Sveučilišta Sjever u Đurđevcu.

Bit ću dobro pripremljena za poslovne izazove

Sveučilište Sjever
Ivana Rod

Ivana Rod studentica je, pak, na Odjelu za logistiku i održivu mobilnost te dobitnica nagrade dr.sc. Josip Čiček za najbolji studentski rad na 23. simpoziju Kvaliteta jučer – danas – sutra u organizaciji HDMK. Zašto je Ivana odlučila upisati Odjel za logistiku i održivu mobilnost?

“Tijekom studiranja na prijediplomskom stručnom studiju Logistika i mobilnost, shvatila sam koliko je logistika važna za pravilno funkcioniranje svijeta. Zbog toga sam odlučila nastaviti svoje školovanje na diplomskom sveučilišnom studiju – smjer: Logistički menadžment. Sektor logistike napreduje i sve više postaje područje interesa za nove generacije studenata. Logističari se nalaze u gotovo svim područjima – u nabavi, skladištenju, proizvodnji, distribuciji, veleprodaji, maloprodaji i slično. Nakon završetka studija zasigurno ću biti dobro pripremljena za poslovne izazove koji me čekaju te se nadam da ću pomoći u stvaranju boljeg svijeta za buduće generacije“, ističe Ivana.

Zašto studirati na Sveučilištu Sjever?

Ništa manje nisu zadovoljni ni studenti ostalih preddiplomskih i diplomskih studija na Sveučilištu Sjever, a brojni su razlozi zašto je to tako:

Sveučilište Sjever ustrojeno je kao dinamična organizacija koja stalno prati, primjenjuje i ugrađuje znanstvene i stručne spoznaje, promovira koncept cjeloživotnog obrazovanja te produbljuje i održava veze s gospodarstvom i suradnju sa srodnim visokoškolskim ustanovama u zemlji i inozemstvu.

Sveučilište SjeverSveučilište Sjever studentima omogućuje priliku za studiranje brojnih studijskih programa po suvremenim standardima do najviše akademske titule. Osim toga, Sjever ima najveći postotak studenata (čak 78%) u deficitarnom STEM području pa su studenti nakon što završe studij iznimno traženi. Stopa zaposlenja nakon završenog studija na Sveučilištu Sjever je vrlo velika, a dosadašnji studenti postižu zavidnu karijeru u realnom sektoru.

Što to čini Sveučilište Sjever najbrže rastućim te najperspektivnijim sveučilištem u Republici Hrvatskoj:

1/ STUDENT JE U SREDIŠTU POZORNOSTI

Personalizirani način edukacije, tijekom koje student nije broj, nego se svakom studentu pristupa na individualan način, zadovoljavajući njegove osobnosti i preferencije. Na Sveučilištu Sjever profesori usko surađuju sa studentima te nisu samo mentori i nastavnici, nego i prijatelji.

2/ SUVREMENO OPREMLJENI LABORATORIJI

Neovisno o tome koji od 30 studija izabere, svakog studenta očekuju suvremeno opremljeni laboratoriji, stručna praksa u realnom sektoru te brojna stručna predavanja kako bi sve stečeno znanje već tijekom studija mogao upotrijebiti u praksi.

Sveučilište Sjever3/ BLISKA SURADNJA S PRIVREDOM

Na Sveučilištu Sjever studenti imaju mogućnost učenja od najboljih jer Sveučilište surađuje s najvećim stručnjacima iz akademskog svijeta i privrede koji su nerijetko i gosti predavači, poput primjerice Mate Rimca, Borisa Vujčića, Dražena Klarića, Krešimira Macana, Ljube Jurčića, Roberta Knjaza, Davora Brukete, Nikole Vrdoljaka, Zorana Zekića i mnogih drugih priznatih domaćih i svjetskih stručnjaka. Aktivna suradnja te osluškivanje realnih potreba gospodarstva u regiji upravo je jedan od ključnih ciljeva i uvjeta razvoja i napretka samog sveučilišta i studijskih programa, što prepoznaje i privreda.

4/ MEĐUNARODNA SURADNJA

Sveučilište Sjever sudjeluje u velikom broju međunarodnih projekata i inicijativa te s brojnim međunarodnim sveučilištima, a putem programa ERASMUS+ , najvećeg programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport koji obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja, studentima je omogućena mobilnost u svrhu studijskog boravka ili stručne prakse na visokoobrazovnim ustanovama ili organizacijama diljem svijeta.

Sveučilište Sjever5/  AKTIVNI STUDENTI SPORTAŠI

Na Sveučilištu Sjever vrlo su aktivni studenti sportaši okupljeni u Savez sportskih udruga Sveučilišta Sjever, što dokazuju sudjelovanjem na brojnim domaćim ali i inozemnim studentskim sportskim natjecanjima, ostvarujući zavidne sportske rezultate. Savez sportskih udruga punopravni je član Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Sveučilište Sjever djeluje u dva sveučilišna centra – Sveučilišnom centru Koprivnica i Sveučilišnom centru Varaždin te nudi široki dijapazon različitih studija do najviše akademske titule:

SVEUČILIŠNI CENTAR KOPRIVNICA

Prijediplomski studiji:

Zaštita okoliša, recikliranje i ambalaža  

Medijski dizajn 

Komunikologija, mediji i novinarstvo 

Poslovanje i menadžment 

Prehrambena tehnologija  

Logistika i mobilnost 

Računarstvo i informatika*

*Izvodi se na dislociranoj lokaciji Sveučilišta Sjever u Đurđevcu

 Diplomski studiji:

Komunikologija, mediji i novinarstvo  

Ambalaža, recikliranje i zaštita okoliša  

Održiva mobilnost i logistički menadžment  

Medijski dizajn

 Poslijediplomski studiji:

Mediji i komunikacija  

SVEUČILIŠNI CENTAR VARAŽDIN

Prijediplomski studiji:

Geodezija i geomatika

Glazba i mediji 

Elektrotehnika 

Multimedija, oblikovanje i primjena

Proizvodno strojarstvo

Logistika i mobilnost  

Graditeljstvo

Sestrinstvo 

Mehatronika 

Fizioterapija 

Diplomski studiji:

Poslovna ekonomija  

Odnosi s javnostima

Multimedija 

Strojarstvo 

Graditeljstvo  

Sestrinstvo – menadžment u sestrinstvu  

Poslijediplomski studiji:

Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment

Poduzetništvo i EU fondovi  

Znanje je u tvojim rukama! Upiši Sveučilište Sjever – Sveučilište kojem je stalo! Prijave za preddiplomske studije se obavljaju putem stranice www.postani-student.hr , a za diplomske putem web stranice www.diplomski.studij.hr !

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zlatni savjeti

Ovo je najbolje vrijeme za zalijevanje vrta ljeti, mnogi su iznenađeni

Budući da su temperature visoke, važno je znati kako pravilno brinuti o sadnicama kako ne bi uvenule. Zalijevanje vrta...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×