Predavanje Roberta Knjaza

Urnebesni i inovativni TV voditelj Svlačionice, Mjenjačnice i Koledžice gostuje na Sveučilištu Sjever

Knjaz će studentima prenijeti svoja iskustva o dugogodišnjem radu u području televizije i popularnim televizijskim serijalima Mjenjačnica, Svlačionica, Koledžicom po svijetu, Klasici narodu, I to je Hrvatska.

11:00h
0
Robert Knjaz // Foto: Screenshot, YouTube

Na Sveučilištu Sjever u Koprivnici studente očekuje gostujuće predavanje poznatog TV voditelja i autora Roberta Knjaza pod nazivom Inovativne TV forme. Predavanje će se održati iduće srijede u 15 sati u Sveučilišnom centru Koprivnica u dvorani A01.


Robert Knjaz diplomirao je 2001. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te 2013. godine na Akademiji dramskih umjetnosti magistrira filmsku i TV režiju.

Prvi mu je posao bio na Dugavskoj kabelskoj televiziji čiji je bio suosnivač i suvlasnik. Nakon toga, 1994. godine prelazi na OTV gdje je bio voditelj emisije Serbus Zagreb te poslije voditelj i autor emisije Zaleđe.

Godine 1995. Knjaz prelazi na HTV, gdje uređuje Svlačionicu, a pokreće i Nogometnu televiziju. Tih godina angažira se kao kolumnist u tjedniku Globus sa “Četiri uha – dva trbuha”, a kasnije i kao autor i voditelj emisije Kod dva jablana na Radiju 101.

Nakon toga dobio je stipendiju State Departmenta te otišao na jednogodišnje stručno usavršavanje za novinare u SAD, a kad se vratio u Hrvatsku, prešao je na RTL Televiziju. Sa snimanjem Mjenjačnice započinje 2004. godine u kojoj su se našle mnoge osobe iz hrvatskog javnog života. Nakon dvije sezone Mjenjačnice, Knjaz je snimao putopisni show Koledžicom po svijetu za koju je nagrađen Večernjakovim ekranom u kategoriji najoriginalnije emisije.

Robert Knjaz osnivač je i vlasnik televizijske i filmske produkcijske tvrtke Sirovina i sinovi. Osim na televiziji, Knjaz je predavač na privatnom veleučilištu VERN na kolegiju “Inovativne TV forme”.

Kroz zanimljivo predavanje Knjaz će studentima prenijeti svoja iskustva o dugogodišnjem radu u području televizije i popularnim televizijskim serijalima Mjenjačnica, Svlačionica, Koledžicom po svijetu, Klasici narodu, I to je Hrvatska.

čitam...