27.4 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Uskrsna humanitarna akcija
U

Ne propustite

I ove godine članovi Udruge Kopriva organiziraju humanitarnu akciju povodom Uskrsa, a ovoga puta cilj je kroz razne aktivnosti pomoći članovima čak 10 obitelji te pojedinaca s koprivničkog područja i šire okolice. Akcijom će biti obuhvaćeno ukupno 44 osobe slabijeg imovinskog stanja, a pomoći će im se kupnjom prigodnih blagdanskih i osnovnih prehrambenih  namirnica, higijenskih i kućanskih potrepština te odjećom, obućom, igračkama za djecu i slično.

Akcije za prikupljanje sredstava počele su se odvijati već 20. ožujka, kada su provedene Kreativne uskrsne radionice. Program se nastavljao danas, 29. ožujka i to humanitarnim buvljakom, zapravo, zamjenom raznih stvari za namirnice i higijenske potrepštine, kao i prikupljanjem donacija i prigodnom prodajom radova s kreativnih radionica.

Jedna od akcija bit će provedena 5. travnja pod nazivom Kreativna radionica ‘Čitateljskog kluba za mlade’  @ Gradska knjižnica. Tom će prilikom uskrsne ukrase izrađivati članovi Kluba čitatelja knjižnice i članovi Udruge Kopriva.

Od 9 do 14 sati će se 12. travnja odvijati Humanitarni buvljak @ Dom mladih, gdje će se odvijati razmjena stvari za namirnice i potrepštine. Istoga dana, ali od 8 do 13 sati će biti u središtu grada ispred tržnice postavljen i Štand prigodne prodaje. Tom će se prilikom prodavati rukotvorine Uskrsne tematike izrađene na proteklim kreativnim radionicama.

Građani će podršku obiteljima obuhvaćenih akcijom imati prilike pružiti i kupnjom na Štandovima prigodne prodaje 14. i 19. travnja od 8 sati ispred gradske tržnice u Koprivnici.

– Uz navedene aktivnosti usporedno će biti raznih promotivnih aktivnosti akcije, primjerice postavljanje izložbenih primjeraka kreativnih rukotvorina u KKC Pixel-u od slijedećeg tjedna. Cijelo se vrijeme prikupljaju i pojedinačne donacije, mahom odjeća i obuća od ljudi okupljenih u facebook grupu HumKo – Humanitarci Koprivnice – napominju iz Udruge Kopriva, dodajući kako je već prikupljena značajna količina obuće i odjeće koja će biti raspoređena potrebitim obiteljima.

Iz udruge dodaju i kako uključivanjem u navedene akcije te podržavanjem istih izravno pomažete Uskrsnu humanitarnu akciju, jer su apsulutno sva prikupljena materijalna i financijska sredstva namijenjena za pomoć ljudima uključenima u ovu akciju.

– Svaka pa i najmanja donacija je dobrodošla, jer će i najmanja sitnica ovim ljudima puno značiti. U njiihovo ime Udruga zahvaljuje svima koji će pokazati svoju nesebičnost i pomoći potrebitima – zaključuju iz Koprive.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo 2024.

FOTO/VIDEO Sve staje kada Hrvatska igra, cijela Pitomača gleda Vatrene u centru

Vatreni se u Njemačkoj bore na nogometnom terenu sa Španjolcima u prvoj utakmici Eura 2024., a utakmica se prati...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×