Uspješan nastup hrvača Podravke na PH za starije dječake, Vusić i F. Frankol prvaci

20:50h
0
111011-hrvaci

Proteklog vikenda je u Zagrebu održano prvenstvo Hrvatske u hrvanju slobodnim stilom za starije dječake na kojem je nastupilo 105 natjecatelja iz 19 hrvačkih klubova.

Hrvački športski klub Podravka predstavljala su petorica hrvača koji su svojim rezultatima osigurali da HŠK Podravka zauzme ekipno peto mjesto na prvenstvu.

Prvaci Hrvatske postali su Filip Frankol u kategoriji 42 kg koji je do zlata došao kroz četiri borbe, od kojih je tri uvjerljivo dobio tušem, dok je u finalu pobijedio dobro poznatog protivnika Mihaela Bešenića iz varaždinske Vindije na bodove (3:2 i 4:0).

Zlatom se okitio i Filip Vusić u kategoriji 47 kg, a do naslova prvaka Hrvatske došao je kroz 3 borbe, od čega dvije tušem. U finalu je nadmoćno na bodove svladao Nikolu Grgića iz Zagreba (3:0 i 6:2).

Brončanu medalju osvojio je Valentino Peroković u 73 kg koji je treće mjesto izborio odličnom borbom u repasažu gdje je tehničkim tušem pobijedio Luku Mišura iz Sesveta, što je odličan rezultat obzirom da nije trenirao nekoliko mjeseci zbog ozljede. Alen Fodor u 53 kg i Petar Morić u 59 kg zauzeli su solidna peta mjesta.

Hrvače Podravke u Zagrebu vodili su treneri Renato Begović i Darko Frankol.

– Vusić i Frankol očekivano su osvojili prva mjesta, dok je ugodno iznenađenje Peroković koji je osvojio broncu. Obzirom na nedostatak treninga zbog ozljede i činjenicu da je prešao dvije težinske kategorije više, ovo je odličan rezultat. Borbe na prvenstvu pratio je i izbornik kadetske reprezentacije Hrvatske, te je za očekivati da će od slijedeće godine kad Vusić i Frankol prelaze u kadete HŠK Podravka, osim Luke Mihalca, imati još dvojicu kadetskih reprezentativaca – rekao je trener Renato Begović.