17.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

FOTO // Prva Žgancijada uspješno održana u Obrtničkoj školi Koprivnica
F

Ne propustite

U organizaciji Udruženja obrtnika Koprivnica, Udruge kuhara Koprivničko-križevačke županije te Podravke, u prostorima Obrtničke škole Koprivnica, u subotu, 29. ožujka, održano je prvo kulinarsko natjecanje u pripremi žganaca i jela od žganaca „Žgancijada 2014″.

U natjecateljskom dijelu sudjelovali su Gospodarska škola Varaždin, Srednja škola „Stjepan Sulimanac” Pitomača, Srednja škola Prelog, Strukovna škola Đurđevac i Obrtnička škola Koprivnica, dok su od restorana sudjelovali Hotel Picok, Restoran Klas, Restoran Podravska klet, Pivnica Kraluš, Hotel Zlatan i Dom za starije i nemoćne Koprivnica.

U kategoriji natjecanja učenika zanimanja kuhar, prvo mjesto osvojio je Robin Škripač iz Obrtničke škole Koprivnica, drugo mjesto osvojio je Vanja Obran iz Gospodarske škole Varaždin, dok je treće mjesto pripalo Denisu Kraljiću iz Srednje škole Prelog.

U konkurenciji profesionalnih kuhara prvo mjesto osvojila je Jelena Petrović iz Restorana Klas, drugo mjesto pripalo je Dejanu Seliščaku iz Hotela Zlatan, dok je treće mjesto zauzeo Dražen Hodić, kuhar iz Doma za starije i nemoćne Koprivnica.

Uz natjecateljski dio, Žgancijada 2014 imala je i humanitarni karakter, pa su tom prilikom građani mogli kupiti porcije jela od žganaca koja su pripremali Restoran Klas, Restoran Arabela, Hotel Zlatan, Restoran Belo Virje, Hotel Picok, Hotel Podravina, Pivnica Kraluš, Restoran Podravska klet i Restoran Fantasy.

Humanitarna udruga Šegrtsko srce koja djeluje pri Obrtničkoj školi Koprivnica kao pomoć za učenike slabijeg imovinskog statusa, prikupila je 4.039,90 kn prodajom jela od žganaca.

U zabavno-revijalnom dijelu Anđelko Levanić iz Hotela Turist iz Varaždina uživo je pokazao pripremu nekoliko jela iz woka, dok su Zlatko Sedlanić, promotor i kulinarski specijalist Podravke, te Ksenija Sedlanić, stručna nastavnica kuharstva, izradili predivne dekoracije od voća i povrća.

U artistici su se okušala i djeca, dok su im konkurenciju predstavljali dogradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i poznati koprivnički tjelograditelj Pero Tomas.

Fotografije u galeriji: Obrtnička škola Koprivnica

{vsig}vijesti/03-2014/galerija-zgancijada{/vsig}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dan općine

FOTO/VIDEO Slavi se u Pitomači, svi su dobro raspoženi i predivno uređeni za svečanost u Domu kulture

Svečano je danas u Pitomači, a povod je proslava Dana općine i svečana sjednica na koju su došli brojni...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×