28.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Uspješno održan 1. Koprivnica Classical Guitar Weekend
U

Ne propustite

Podjelom priznanja o sudjelovanju učesnicima, u subotu 14.05., završio je 1. KOPRIVNICA CLASSICAL GUITAR WEEKEND koji je započeo u petak 13.05. u 09.30 sati u prostoru „PIPE“ u Domu mladih s masterclassom gosta „Koprivnica Classical Guitar Weekenda“ prof. Borisa Tešića koji je istog dana održao izuzetno uspješan Gitaristički recital u Franjevačkoj crkvi sv. Antuna u Koprivnici.

Tijekom subote 14.05., s članovima Udruge Allegro, prof. Tešić održao je individualne sate gitare u prostoru Glazbene škole Fortunat Pintarić. Ovakav način rada profesora i učenika uobičajen je na međunarodnim gitarističkim festivalima no uvijek iziskuje znatna novčana sredstva kako bi se pokrili troškovi odlaska na sam festival. Zbog toga je Udruga Allegro dovela u Koprivnicu ovog vrhunskog profesora te je osmero učenika imalo priliku raditi s vrhunskim profesorom te osjetiti duh europskih festivala. Gost weekenda, profesor Boris Tešić čest je gost na mnogim gitarističkim festivalima diljem Europe gdje drži koncerte te radi individualno s učenicima, a ujedno slovi za jednog od najtalentiranijih mladih gitarista današnjice. Izrazio je veliko zadovoljstvo sa razinom kvalitete učenika s kojima je radio što je veliko priznanje samim učenicima i njihovim profesorima.

Masterclass u PIPITijekom pauze za ručak vodstvo udruge Allegro zajedno sa učenicima i profesorom Tešićem bili su gosti Sunčanog sela u Jagnjedovcu gdje je profesoru Tešiću predstavljen projekt Ljetne škole gitare Koprivnica 2011. koja će se održati tijekom mjeseca srpnja pod vodstvom profesora Antonia Rumenovića upravo u tom prostoru. Na obostrano zadovoljstvo dogovorena je buduća suradnja i vrlo je izvjesno da će već iduće godine Ljetnu školu gitare Koprivnica 2012. polaziti i učenici iz njemačkih glazbenih škola čime će ona dobiti međunarodni karakter.

Uspješno održan 1. Koprivnica Classical Guitar Weekend na kojem je održan jedan vrhunski koncert na kojem je bilo prisutno više od stotinjak posjetitelja, održan obrazovni dio s 8 učenika te dogovorena suradnja vezano na Ljetnu školu gitare u potpunosti su opravdali uložena sredstva od strane Grada Koprivnice koji je podržao oba ova projekta.

Udruga Allegro svoje aktivnosti nastavlja već u subotu 21.05. kada će u 19.30, u Franjevačkoj crkvi sv. Antuna biti održan 1. SOLO KONCERT VANJE POSAVCA na koji je, kao i na sva događanja u sklopu Mjeseca klasične gitare, ULAZ SLOBODAN.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

INSPIRATIVNO I POUČNO

FOTO Koprivničku knjižnicu popunili ljubitelji TEDxKoprivnicaLibrary konferencije

Ove je subote koprivnička, ali i šira publika ponovno imala priliku upoznati zanimljive govornike i inspirirati se njihovim jedinstvenim...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×