20.2 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
KOORDINACIJA KLUBOVA ČLANOVA

Usuglasili prijedlog dnevnog reda županijske Skupštine, raspravljat će o raspodjeli 9,2 milijuna kuna dobivenih od države, ali i zgradi Željezničkog konačišta
U

Riječ je o nekretnini vrijednoj pet milijuna kuna koju bi u suradnji s Gradom Koprivnicom uredili i na taj način učenicima omogućili prostor koji im je prijeko potreban, pojasnio je župan Koren.

Ne propustite

Uoči 24. sjednice Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije u prostorijama Županijske uprave održana je Koordinacija klubova članova.
Predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar izvijestio je prisutne kako će se sjednica zbog aktualnih epidemioloških uvjeta održati online putem 25. veljače, dok će
se sjednice odbora održati u redovnoj proceduri nekoliko dana prije sjednice Skupštine u
prostorijama Županijske uprave, također uz poštivanje svih epidemioloških mjera.
Župan Koren je pojasnio kako je model online sjednice u aktualnim epidemiološkim
okolnostima prihvatljiviji te da isti otklanja sve potencijalne zdravstvene rizike kojima bi bili izloženi članovi Skupštine.

– Ukoliko se promjene okolnosti te popuste mjere Stožera civilne zaštite RH postoji mogućnost da se sjednica održi i uživo, no s današnje perspektive smatramo da treba i dalje biti vrlo oprezan te rizik od potencijalne zaraze koronavirusom svesti na minimum. Voljeli bismo da se sjednica može održati u fizičkom obliku, prostor je rezerviran ako se promijeni odluka o modelu održavanja, no za sada smo kod stajališta da je
sigurnije da sjednica bude online, pojasnio je župan s čime su se složili i svi prisutni
predstavnici klubova.

Na koordinaciji je usuglašen prijedlog dnevnog reda na kojemu će se naći 32 točke.
Između ostalog na dnevnom redu biti će Izmjene i dopune Proračuna Koprivničko-
križevačke županije za 2021. godinu i projekcija za 2022. i 2023. godinu kako bi se rebalansom raspodijelila sredstva dobivena nakon završetka sudskog procesa s Republikom Hrvatskom vezanog uz naplatu potraživanja po osnovi javno-privatnog partnerstva za koprivničku Gimnaziju.

– U nagodbi s državom smo prihodovali 9,2 milijuna kuna i dio tih sredstava ćemo
iskoristiti za uvođenje TIM-a 2 Hitne medicinske službe u sklopu đurđevačke Ispostave
Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije čime će se dodatno ojačati
zdravstveni sustav županije te osigurati još veća kvaliteta zdravstvene zaštite za stanovnike grada Đurđevca i okolnih općina“, naglasio je župan.

Podsjetio je kako je jedna od dobiti nagodbe i uklanjanje prepreke za dobivanje zgrade
„Željezničkog konačišta“ od strane države kako bi se moglo krenuti u projekt izgradnje
Učeničkog doma u Koprivnici.

„Preduvjet je bio da nemamo nikakvih sudskih sporova s državom. Riječ je o nekretnini vrijednoj pet milijuna kuna koju bi u suradnji s Gradom Koprivnicom uredili i na taj način učenicima omogućili prostor koji im je prijeko potreban. Napravili smo analize potreba smještaja i idejno rješenje projekta. Objekt je statički vrlo dobar i postoji mogućnost nadogradnje čime bi se stvorili uvjeti za smještaj do 80 učenika. Vrlo intenzivno radimo na projektu i vjerujem da ćemo u suradnji s Gradom i konkretizirati naše dosadašnje razgovore, kazao je župan.

Koordinaciji su uz župana i predsjednika Skupštine, prisustvovali zamjenik
župana Ratimir Ljubić, potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, pročelnica
Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Marina Horvat, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, članica kluba SDP-a i HL-a Marija Vukobratović, član Kluba nezavisnih Mijo Bardek te predsjednik kluba članova HSU-a, HNS-a, a ujedno i nezavisni član tog Kluba, Matija Zamljačanec.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Slijetanje

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Teška nesreća, vatrogasci vadili vozača iz vozila, automobil potpuno smrskan

Teška prometna nesreća dogodila se maloprije na relaciji između Rasinje i Prkosa. Kako doznajemo od našeg fotoreportera, sve hitne službe...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×