14.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Uvjetna osuda ribolovcima // Na Dravi pomoću dvije mreže ulovili 107 kilograma ribe
U

Ne propustite

Na Općinskom sudu u Koprivnici donesena je presuda kojom su Franjo A. (54) iz Novog Virja te Petar A. (57) iz Đurđevca proglašeni krivnim za kazneno djelo protiv okoliša, odnosno za protuzakonit ribolov.

Optuženici su 22. ožujka 2013. godine u poslijepodnevnim satima kod Novog Virja na rijeci Dravi postavili dvije ribolovne mreže i to jednu jednoslojnu dužine 50 metara te drugu troslojnu dužine 25 metara, što je protivno Zakonu o slatkovodnom ribarstvu, kao i Pravilniku o športskom ribolovu i slatkovodnom ribarstvu. Potom su udaranjem veslima po površini vode natjerali ribu u mreže te na taj način ukupno ulovili 107,53 kilograma ribe i to 15 komada plotica te 93 komada podusta.

Prvooptuženom je izrečena kazna zatvora u trajanju od osam mjeseci, koja se neće realizirati ukoliko ne počini novo kazneno djelo tijekom narednih godinu dana. Drugooptuženi će morati na 10 mjeseci u zatvor ukoliko počini novo kazneno djelo u roku od dvije godine.

Franjo i Petar su dužni platiti i trošak kaznenog postupka u iznosu 500 kuna, dok je Zajednica športsko ribolovnog kluba Đurđevac sa svojim imovinsko pravnim zahtjevom za naknadu načinjene štete upućena na parnicu, jer tijekom postupka nije sa sigurnošću utvrđena visina imovinsko pravnog zahtjeva.

Protiv ove presude nezadovoljna stranka ima pravo žalbe u toku od osam dana.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Avantura na dva kotača

FOTO Mario Laketa biciklirao do Vukovara i nazad: Kamioni su prolazili 20 centimetara uz mene, ali srce mi je bilo ispunjeno da ne mogu...

Priznajmo si, mnogi od nas se zadišu kada na biciklu odu do trgovine i natrag. Oni u malo boljoj...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×