19.8 C
Koprivnica
Četvrtak, 20. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
VESELO U ŠKOLU

Uz osigurane bilježnice i radne bilježnice, koprivnički osnovnoškolci ove će godine dobiti i “dizajnerske” maske, Jakšić: Roditelji mogu biti sigurni
U

Predstavljeni su projekti vezani uz unapređenje infrastruktura škola, projekti vezani uz obrazovne programe, kao i sve pogodnosti pripremljene za učenike za početak školske godine.

Ne propustite

Veselo u školu naziv je današnje konferencije za medije koja se, uoči početka nove škole godine, održala u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce. Prisustvovali su predstavnici Grada Koprivnice, ravnatelji škola čiji je Grad osnivač te partneri na projektu osiguravanja bilježnica za sve učenike. Predstavljeni su projekti vezani uz unapređenje infrastrukture škola, projekti vezani uz obrazovne programe, kao i sve pogodnosti pripremljene za učenike za početak školske godine.

Gradonačelnik Mišel Jakšić, uz kojega je bila zamjenica Melita Samoborec te gradski pročelnici i pročelnice, kazao je kako se nastavlja provedba projekta, 14. put u nizu. Koprivničke učenike prvi dan dočekat će više od 40 tisuća bilježnica, a ove godine imao 29 osnovnoškolaca te 16 prvašića više. Nastavio je kako se nastavlja nabava radnih bilježnica, pri čemu će država osigurati udžbenike. Tu su i majice za prvašiće i nastavnike, odnosno nastavnice. K tome osigurane su maske koje su, kazao je Jakšić, “blago dizajnerske” zbog čega se nada kako će “doprinijeti brendiranju Koprivnice i tome da se odmalena stvara pripadnost široj društvenoj zajednici.”

Konkretno, za bilježnice osigurano je 235 tisuća kuna, pri čemu su iznad 50 posto osigurali sponzori, otkrio je Jakšić, nastavivši kako su maske koštale 45 tisuća kuna, a radne bilježnice 657 tisuća kuna.

– Lijepo je znati da u gradu, županiji, postoje gospodarski subjekti spremni pomoći zajednici. Pomoć se ovoga puta manifestira kroz hvalevrijedan tradicionalan projekt usmjeren prema osnovnoškolcima. Naše gospodarstvo svjesno je da djeca, mladost i sve ono što dolazi jest budućnost. Želim partnerima da budu još i jači te da puno klinaca i klinceza jednom rade u ovim tvrtkama – izjavio je Jakšić.

Foto: Ivan Balija
Mišel jakšić // Foto: Ivan Balija

Dotaknuo se i europskog projekta pomoćnika u nastavi vrijednog, otprilike, milijun eura. Njime će 41 učenik s poteškoćama u razvoju imati pomoćnika. Dodao je kako rekonstrukcija OŠ A. N. Gostovinski ide prema kraju, kao i radovi na vrtiću u Starigradu. U tijeku su radovi na blagovaoni PŠ Vinica, a danas je i posljednji dan za prijavu na natječaj za gradnju dvorane OŠ Đuro Ester. Usto, zaključio je Jakšić, 10. rujna označava kraj javne nabave za projektiranje nove osnovne škole na Podolicama sa sportskom dvoranom.

– Podižemo nivo obrazovanja na području Koprivnice. Ulazimo u školsku godinu koja nosi puno upitnika. Trebat će nam pripreme za novo normalno, našim najmlađima bit će najteže. Dali smo sve od sebe kako bismo spremni dočekali prvi dan škole. Imamo odlične ravnatelje, bez obzira na poteškoće, roditelji mogu biti sigurni kako djecu predaju u kvalitetne ruke. Svi, slijedeći upute stručnih ljudi, možemo pobijediti strahove i osigurati adekvatno održavanje nastave – kazao je Jakšić za kraj.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Radmila Popović // Foto: Ivan Balija

Ravnateljica Podravskog sunca Radmila Popović govorila je u ime svih ravnatelja, u ime ravnateljice Sanje Prelogović (OŠ Đuro Ester), Gordane Gazdić Buhanec (OŠ A. N. Gostovinski) i ravnatelja Krešu Grgca (OŠ Braća Radić). Ukupno je, u koprivničkim školama, 2484 učenika, od čega najviše, njih 890, ide u OŠ Braće Radić.

– Nalazimo se pred, u organizacijskom smislu, izazovnom školskom godinom. Svjesni smo da imamo snažnu podršku Grada Koprivnice i sponzora. Stoga smo opušteniji, osigurat ćemo djeci uvjete da veselo započnu školsku godinu. Nadamo se da djeca neće osjetiti te da će vladati veselje – riječi su R. Popović.

Foto: Ivan Balija
Nataša Tetec // Foto: Ivan Balija

Predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec kazala je kako su se i ove godine priključili projektu nabave radnih bilježnica. Objasnila je kako imaju dva dizajna. Prvi je vezan uz bazene Cerine koji imaju razne programe, među njima i one za djecu kojima se prikazuje zdrav način života. Drugi je, pak, edukativan, a uključuje Mirka Reciklirka koji govori o tome kako razvrstavati otpad. Najavila je kako i ove godine planiraju provoditi edukativne radionice za osnovnoškolce.

Foto: Ivan Balija
Snježana Foschio-Bartol // Foto: Ivan Balija

Direktorica odnosa s javnošću Belupa Snježana Foschio-Bartol naglasila je kako su od prvog dana prepoznali projekt te će ga i nadalje podržavati. Humanost je danas iznimno važna, istaknula je. Zadatak svih nas mora biti najmlađima osigurati što kvalitetniji i sretniji početak godine.

Foto: Ivan Balija
Marijan Rengel // Foto: Ivan Balija

Član Uprave PRO-PINGA Marijan Rengel izjavio je kako su se prvi put uključili u projekt, ali vjeruje ne i posljednji. Naveo je kako je telekomunikacijska infrastruktura u vrijeme online škole bila temelj života. Stoga, nada se kako će što više proširiti optičku infrastrukturu kako bi učenici kvalitetno pratili nastavu, ali i koristili radi zabave.

Foto: Ivan Balija
Daniel Unger // Foto: Ivan Balija

Član Uprave Podravske banke Daniel Unger podsjetio je kako tradicionalno sudjeluju u projektima ovoga tipa. Nastoje, kaže, odazvati se svakome pozivu, čime su vrlo ponosni. Na taj način, vjeruje, educiraju djecu, uče ih o humanosti.

Između ostalih, prisustvovali su voditeljica ljudskih potencijala Hartmanna Manuela Stručić, predstavnici Koprivničkih voda, koprivničke filijale Erste banke, tvrtke Vemo trade te ravnateljica Entera Aldijana Matić Horvat.

Na pitanje novinara o provedbi nastave, ravnateljica OŠ A. N. Gostovinski Gordana Gazdić Buhanec kazala je kako utječu brojne varijable, s time da osnovne škole pohađa više učenika, u odnosu na županijske, čime je problem i veći.. Više je opcija, među kojima su one sa slanjem materijala kući učenicima, kao i održavanje videokonferencija u realnom vremenu. Kao što je rečeno, zasad svi kreću iz školskih klupa, pri čemu je ravnateljica istaknula važnost distance, higijene, nošenja maski dezinfekcije. Također, smatra kako je velika odgovornost na roditeljima

– Poštujući mjere, nepoznatu situaciju možemo učiniti podnošljivom. Spremni smo za sve varijante. Roditelji moraju mjeriti temperaturu, potreban je kulturan odnos prema situaciji u kojoj se nalazimo – zaključila je G. Gazdić Buhanec.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nema više gledanja

Netflix uskoro više neće raditi na ovim modelima televizora, provjerite je li vaš na popisu

Počevši od 24. srpnja 2024., Netflix će prestati nuditi podršku za svoju primjenu na više od 10 modela televizora. Drugim...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×