MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM

Uz vrtićarce i prijatelje iz Udruge Mali princ, Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije obilježila važan dan

Međunarodni dan osoba s invaliditetom Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije obilježila je sa dvije aktivnosti.

15:40h
0

Međunarodni dan osoba s invaliditetom Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije obilježila je sa dvije aktivnosti.

Tako je u utorak, 3. prosinca održano druženje s polaznicima Dječjeg vrtića “Dabrić” iz Legrada. Djelatnici Udruge i članica Iva upoznali su ih sa raznim oštećenjima vida, pokazali im kako pravilno voditi slijepe osobe i biti mali korisni pomagači u svakodnevnom životu. Djeca su i samostalno mogla isprobati kretati se pomoću dugog bijelog štapa, te se za kraj oduševili sa praktičnim i zanimljivim pomagalima koja slijepim osobama olakšavaju svakodnevni život. Edukacija je održana u sklopu projekta “Gledajte kroz naše naočale” kojeg financira Općina Legrad.

Danas su se članovi spomenute udruge, već tradicionalno, družili s prijateljima iz Udruge “Mali princ” iz Đurđevca na kreativnoj radionici. Izrađivali su kuglice za bor u decoupage tehnici sa raznim božićnim motivima. Kao i svake godine, nakon radionice razmijenili  su iskustva iz rada udruga i dogovorili druge zajedničke aktivnosti. Ovom radionicom obilježili su Međunarodni dan osoba s invaliditetom u sklopu projekta “ZA – Zajedno Aktivni” kojeg financira Grad Đurđevac.

čitam...