Bezdušno

UŽAS Monstrum zatukao psa pajserom i ostavio da umre, nesretnu životinju spasili dobri ljudi

09:27h
0

Crni labrador jučer je primljen u azil u Dumovcu sa strašnim ozljedama, netko ga je zatukao pajserom ili tupim predmetom.

Na svojoj Facebook stranici objavio je to spomenuti azil, a na fotografijama se mogu vidjeti uznemirujuće ozljede koje je pretrpjela jadna životinja.

– U Remetama smo jutros preuzeli psa s ozljedom glave. Očitali smo čip i nazvali vlasnika. Tu nam se razotkrila strašna priča. Čovjek koji je vlasnici obećao psa odvesti na uspavljivanje veterinaru, najvjerojatnije je stvar uzeo u svoje ruke i to na izuzetno okrutan način – nanoseći mu snažne udarce tupim predmetom – napisali su.

Foto: Facebook

Pas je preživio i oporavlja se od ozljeda. Lubanja mu je pukla, no trebat će dva tjedna da zacijeli.

– Ozljede na glavi psa upućuju na snažne udarce tupim predmetom kao što su šipka, cijev i pajser. Pas je zbog zadobivenih udaraca najvjerojatnije ostao ležati u nesvijesti. Moguće je da je čovjek pomislio da je mrtav, pa je otišao. Na sreću, pas je došao k sebi. Mi smo mu zajedno s veterinarima pružili svu potrebnu pomoć i vjerujemo da će se lijepo oporaviti. Nismo uočili razloge zašto bi pas bio uspavan, pa će nadležne institucije oko cijelog slučaja imati pune ruke posla – rekao je ravnatelj zagrebačkog ZOO-a Damir Skok za 24sata, koji je s dumovečkim timom reagirao na poziv.

Foto: Facebook

– Slučaj smo prijavili nadležnim institucijama koje će doći do informacija što se točno dogodilo. Nadam se da će odgovornost za ovo snositi ne samo vlasnica psa, već i počinitelj ovog groznog zločina – zaključuje Skok.

Foto: Facebook

čitam...