20.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
obiteljsko nasilje

UŽAS PORED KOPRIVNICE Florian je brutalno pretukao suprugu, njezinim roditeljima prijetio je ubojstvom, a na sudu se branio da je on žrtva i da su ga vrijeđali
U

Policija je kod njih intervenirala u nekoliko navrata, čak su Valentini sugerirali da ga prijavi za nasilje, ali je ona svaki put povukla optužnicu. 

Ne propustite

Zbog verbalnog, a nakon toga i fizičkog napada na suprugu te zbog prijetnji ubojstvom njezinim roditeljima, Općinski sud u Koprivnici podigao je optužnicu protiv 29-godišnjeg Florijana, koji povremeno boravi u jednom mjestu nedaleko Koprivnice.

Tamo se i odigrala ova obiteljska drama, a bilo je to u poslijepodnevnim satima krajem srpnja prošle godine. Florian se u alkoholiziranom stanju, imao je 2,25 promila, posvađao sa suprugom, nakon čega je i fizički nasrnuo na nju. Rukama ju je uhvatio za kosu i vukao, a zatim ju je šakom udario u glavu. Tu nije stao. U nakani da je zastraši, vikao je da će prvo ubiti nju, pa njene roditelje, a onda i samog sebe, da bi je nakon toga ponovno rukama uhvatio za kosu i vukao je za obje ruke.

Kako piše u optužnici, ona se u jednom trenutku oslobodila i pobjegla u kuću svojih roditelja, koja se nalazi u susjedstvu. No, uporni Florian je i tamo došao i vikao ”Sve ću vas riješiti, poubijat ću vas, cigani, lopovi, gamad”. Kada mu je supruga rekla da se tako ne možete ponašati, ponovno ju je šakom udario u glavu.

Florian: Njezin otac ukrao mi je alat i to je bio povod svega

Zadobila je ozljede tijela u vidu natučenja lijevog ručnog zgloba, hematoma obje podlaktice, hematoma desne strane glave i natučenje glave te ozljedu desnog kapka i kontuziju ramena. Ukratko, ostala je pretučena.

Zanimljivo, Florian se na suđenju branio da je on bio žrtva. Porekao je da je prijetio supruzi i njezinim roditeljima i dodao da je ona nasrnula na njega pa se morao braniti.

– Kada je supruga otišla kod roditelja, pošao sam za njom te pitao njenog oca koji je ukrao alat iz moje radionice, kada će ga vratiti. Nakon toga su me supruga i njeni roditelji vrijeđali i smijali se te mi govorili da idem na liječenje – rekao je Florian, između ostalog, na sudu.

Priznao je da je eksplodirao i udario suprugu, ali tek nakon što je ona njega napala željeznim predmetom.

– Krenula je na mene, udarila me i bacila na pod, a ja sam se branio tako da sam je uhvatio za kosu i odgurivao od sebe. Pretpostavljam da je supruga masnice po tijelu zadobila kada smo se hrvali na podu – pojasnio je u sudnici.

U Njemačkoj me pokušala ubiti, imam dokaze na mobitelu

Rekao je da su obiteljskih problema imali i u Njemačkoj, gdje on radi. Štoviše, tvrdio je da ga je supruga tamo pokušala ubiti.

– Tamo smo dobili jednog čovjeka koji je s nama razgovarao i pokušavao nam pomoći u rješavanju problema. Međutim, surpuga ima problema sa živcima, ali se ne liječi pa je zbog toga ostala bez posla. U Njemačkoj me pokušala ubiti tako da mi je stavila ruke u usta, boksala šakom po glavi, a o tome posjedujem i fotografije na mobitelu – branio se Florian.

Priznao je da i on zna imati problema s alkoholom, baš kao što je imao i tog srpanjskog dana, a da su imali i ranijih obiteljskih problema piše i u optužnici. Policija je kod njih intervenirala u nekoliko navrata, čak su joj sugerirali da ga prijavi za nasilje, ali je ona svaki put povukla optužnicu.

Na koprivničkom sudu saslušani su i roditelji supruge, koji su sve riječi Florijana opovrgnuli. Otac  je rekao kako ga je supruga obavijestila da njihova kći viče i traži pomoć.

Roditelji opovrgnuli priču, Florian će odgovarati za nekoliko kaznenih djela

– Kada sam izašao u dvorište vidio sam kćerku koja je bila uplakana, uznemirena i šokirana. Pitao sam je što se dogodilo i rekla je da ju je napao Florian, da ju je vukao za kosu, bacio na pod i šakom je udario s bočne strane lica. Također je rekla da ju je suprug naganjao s nekom željeznom šipkom, ali da mu je uspjela pobjeći. Tijekom tog razgovora u dvorište je u međuvremenu došla i moja supruga, a onda je uskoro dotrčao i Florian. Govorio nam je razne uvredljive riječi, a zbog proteka vremena više se svega točno niti ne sjećam. Sjećam se da nam je govorio da smo cigani, da će nas sve pobiti i tome slično – ispričao je otac, s čijim se riječima složila i supruga.

Na temelju svjedočenja, ali i uvidom u medicinsku dokumentaciju, sudac je zaključio da je neosporno došlo do fizičkog sukoba i prijetnji životom te će Florian odgovarati za nekoliko kaznenih djela.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno

Četiri Novigrada susreću se u Podravini, Novigraci iz cijele Hrvatske uživat će u gostoprimstvu i ljepotama našeg kraja

Novigrad Podravski domaćin je ovogodišnjeg susreta četiri Novigrada - Novigrada Podravskog, Novigrada u Istri, Novigrada kod Zadra i Novigrada...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×