24.6 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

UZOR-ov projekt u Beču osvojio nagradu SozialMarie 2014.
U

Ne propustite

UZOR-ov projekt „Teretnim biciklom do održive zajednice” je jedini iz Hrvatske uvršten među najbolje projekte u Beču te je osvojio nagradu SozialMarie 2014. u iznosu od 1.000 EUR ( http://www.sozialmarie.org/winners ). Svečana dodjela nagrada održana je 1. svibnja u 18 sati u velikoj dvorani ORF radija (ORF Radio Kulturhaus).

Nakon što je nedavno UZOR-ov projekt nominiran među 35 najinteresantnijih društvenih inovacija u ovom dijelu Europe, bečki stručni žiri ga je uvrstio i među 15 najboljih i nagrađenih projekata.

Tako su Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija zauvijek dobili svoje prvo i istaknuto mjesto na interaktivnoj karti nagrađenih projekata ove bečke Zaklade koja trajno promovira i pomaže najbolje projekte.

Osim toga, sve relevantne informacije o UZOR-ovom projektu su objavljene i u godišnjoj publikaciji SozialMarie, što dodatno doprinosi promociji i prepoznatljivosti Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije u europskim razmjerima.

Također, važno je istaknuti da je UZOR-ov projekt izabran među 15 najboljih u snažnoj konkurenciji 261 prijavljenog projekta iz cijele Austrije, Mađarske i Češke, dok su projekti iz Slovačke, Poljske, Hrvatske, Slovenije i Njemačke iz praktičnih razloga morali biti unutar radijusa od 300 km zračne udaljenosti od Beča ( http://www.sozialmarie.org/content/_common/attachments/file2.jpg ).

Nagrada SozialMarie je ove godine dodijeljena po deseti puta, a ključni joj je cilj potaknuti umrežavanje društvenih projekata i pojačati svijest o važnosti društvenih inovacija.

Projekt „Teretnim biciklom do održive zajednice” UZOR Hrvatske provodi u gradu Koprivnici od 2010. godine, a temelji se na inovativnom sustavu za odvojeno skupljanje otpadnog papira teretnim biciklima (ekološkim vozilima) u kućanstvima, „od vrata do vrata”.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ulica Braće Radić

Je li ovo najopasnija ulica u Koprivnici? Stanari: Rotor na Zagrebačkoj je otvoren, a kamioni i dalje jure, jedva možemo iz dvorišta

Koprivnička Ulica braće Radić, točnije dio od rotora kod bolnice do mosta preko potoka Koprivnice kod Ulice Brežanec, prometnula...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×