17.6 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Donacija iz Norveške

Vatrogasci Ludbrega i okolice dobili kacige, odijela i dišne aparate u vrijednosti stotinjak tisuća kuna
V

Ne propustite

Posljednja ovogodišnja donacija znatnih količina osobne zaštitne opreme stigla je iz Norveške, konkretno tamošnje nacionalne vatrogasne škole.

Vatrogastvo ludbreške regije posljednjih je godina poznato po čestom dobivanju donacija vatrogasnih vozila odnosno različite tehnike iz zapadnoeuropskih zemalja. Radi se o tome da skromni fiskalni kapaciteti pojedinih jedinica lokalne samouprave ne dopuštaju nabavu novih kamionskih vozila čija vrijednost iznosi više od milijun kuna.

Posljednja ovogodišnja donacija znatnih količina osobne zaštitne opreme stigla je iz Norveške, konkretno tamošnje nacionalne vatrogasne škole. Vatrogasci općina Mali Bukovec i Veliki Bukovec u petak su dobili vatrogasne kacige, odijela za prilaz vatri i dišne aparate, među kojima znatan dio potpuno nove opreme, ukupne vrijednosti stotinjak tisuća kuna.

Već početkom iduće godine očekuje se novi posjet čelnika britanskih vatrogasnih organizacija ovome kraju, kako bi se do kraja razradili detalji preuzimanja više vatrogasnih vozila i opreme za spašavanje koja sredinom 2017. godine stiže u Ludbreg i Veliki Bukovec. U planu je i širenje suradnje na druga područja, ne samo u smislu preuzimanja vrijednih donacija, već i kvalitetnu stručnu obuku.

Nadalje, za vatrogasce ludbreške regije tijekom zimskih mjeseci nema predaha. U Malom Bukovcu 29. siječnja iduće godine započinje osposobljavanje za temeljno zvanje vatrogasca, u kojem će sudjelovati 30-tak polaznika s područja Ludbrega te općina Mali Bukovec, Martijanec, Sveti Đurđ i Veliki Bukovec.

Predavanja u trajanju od 80-ak sati biti će održana diljem cijele regije, kako bi polaznici upoznali opremu kojom raspolažu različite vatrogasne postrojbe, a pojedine vježbe planirane su zajedno s predavačima iz Velike Britanije te profesionalnom vatrogasnom postrojbom iz Varaždina.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U susjedstvu

UPRAVO Muškarac nožem na smrt izbo starijeg, ženu razrezao, u bolnici je

​Kako upravo doznajemo, danas  oko 17.25 sati dogodilo se strašno ubojstvo. Naime, policija navodi kako se ubojstvo dogodilo u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×