Vatra opet hara

Vatrogasci se u Dalmaciji bore s požarima, zapovjednik Habijan: Došli smo u 2 ujutro i odmah krenuli na teren

Jučer, oko 20 sati, vatrogasci iz Koprivničko-križevačke županije krenuli su prema Jadranu, točnije prema Šibensko- kninskoj županiji da bi opet svojim snagama doprinijeli gašenju požara koji opet haraju.

09:35h
0
mg
Foto: Matija Gudlin

Jučer, oko 20 sati, vatrogasci iz Koprivničko-križevačke županije krenuli su prema Jadranu, točnije prema Šibensko-kninskoj županiji da bi opet svojim snagama doprinijeli gašenju požara koji haraju.

– Oko dva sata ujutro stigli su u Kistanje te podijeljeni u tri ekipe, odmah krenuli na teren. Otišlo je 29 vatrogasaca – 20 dobrovoljnih i devet profesionalnih i dvije autocisterne od 7000 litara vode – rekao nam je Zvonimir Habijan, zapovjednik vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Situacija, prema njegovim riječima, nije usporediva s katastrofom koja se događala u okolici Splita prošlog mjeseca, no vatrogasci su ipak na oprezu.

– Inače su trebali jutros krenuti za Split, no došla je hitna zapovijed i raspored se promijenio. Nije onako kritično kao što je bilo prije nekoliko dana na Splitskom području. Dio je već i lokaliziran. No, dežurstva su ipak organizirana u slučaju nepredvidivih situacija koje su uvijek moguće – kazao je

Prema tome, na teren je otišla ekipa DVD – a Virje, Rasinja, Legrad, Križevci, sv. Petar Orehovec te vatrogasci iz Koprivnice, Križevaca i Đurđevca.

Po potrebi će ih dalje na tom terenu raspoređivati Darko Dukić, glavni vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije te Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW