26.3 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
čeka se ocjena ministarstva

VAU! Luksuzni hotel dvorca Inkey sve je bliže realizaciji, čeka se pozitivan odgovor iz ministarstva
V

Inkey je u trenutno u visokoj fazi vrednovanja te se u Županiji nadaju pozitivnom odgovoru iz ministarstva.

Ne propustite

Dvorac Inkey u Rasinji sve je bliže tome da postane luksuzni hotel s četiri zvjezdice, što bi znatno obogatilo županijsku turističku ponudu, a da ne govorimo o hotelskoj, koja nam kronično nedostaje.

Koprivničko-križevačka županija prijavila je dvorac Inkey na natječaj Ministarstva turizma na projekt ulaganja u razvoj turističkih proizvoda.

Tvrtka Radnik već je osigurala sredstva za križevački hotel Kalnik o čemu smo pisali, a projekt Inkey je u trenutno u visokoj fazi vrednovanja te se u Županiji nadaju pozitivnom odgovoru iz ministarstva.

Kako je vidljivo na fotografiji, između dva objekta će se graditi zgrada koja će ih povezivati, a dvorac će dobiti i kongresni centar. Naglasak je na okolišu, gdje će gosti, osim uživanja u unutarnjim sadržajima, moći izaći van i šetati po parku uz jezero, a predviđeno je i veliko parkiralište.

Podsjetimo, ovaj devastirani spomenik kulture Županija je kupila 2019. godine za 410 tisuća kuna s namjerom da ga, kako je rekao župan Darko Koren, iz ružnog pačeta pretvore u pravog labuda.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Dvorac je ujedno i jedan od pet strateških projekata koji su ušli u Razvojni sporazum za sjever Hrvatske, a njegova je revitalizacija teška 120 milijuna kuna.

Trebao postati prava turistička atrakcija van grada, sa 64 ležaja, vinskim podrumom, restoranom, šetnicom uz jezero i brojnim drugim atrakcijama.

Hotel bi bio kapaciteta 14 soba i jedan apartman na prvom katu te tri sobe i dva apartmana na drugom. Veliki dio hotela zauzet će ugostiteljstvo, koje će se prostirati na 200 kvadrata, a gdje će gosti provoditi slobodno vrijeme.

Bit će tu i dodatni sadržaji poput vinskog bara i podruma, neizostavnog wellnessa, dok će se u prizemlju smjestiti recepcija s foajeom, restoran te jedan apartman i pet soba za smještaj.

Vrijednost projekta je 13,2 milijuna eura, a sama gradnja potrajat će 23 mjeseca. Projekt je izrađen u suradnji s projektnim partnerima Općinom Rasinja i Turističkom zajednicom Koprivničko-križevačke županije te uz stručnu pomoć Razvojne agencije PORE KKŽ

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Promocija upisa

FOTO Koprivničke škole predstavile što nude budućim učenicima, može se birati između 60-ak zanimanja

Obrtnička škola Koprivnica, Srednja škola Koprivnica i Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica danas su se predstavile u prostoru Centra kompetentnosti...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×