Važna pobjeda stolnotenisača Podravke u RIjeci

19:52h
0
Neven Samac // Foto: Arhiva

Odigrano je treće kolo muške stolnoteniske Superlige u kojem su najveći posao napravili igrači koprivničke Podravke pobjedom u Rijeci nad domaćim Srdočima 4:3. Marko Habijenec i Neven Samac osvojili su po dva boda za svoju ekipu vrlo uvjerljivim igrama, što je bilo dovoljno za pobjedu. Mladi Riječani su sva tri svoja boda osvojili u vrlo gustim mečevima koji su odlučivani u samoj završnici petog seta.


Međutim, iskustvo i kvaliteta su bili na strani Koprivničana koji su ovim bodovima napravili ogroman korak prema opstanku u društvu najboljih. U drugom susretu ovog kruga Koprivničanci su poraženi nakon velike borbe u Puli protiv istoimenog domaćina 2:4. U vrlo uzbudljivom meču, gdje su čak tri susreta odlučena u „fiksu” petog seta, domaćini su bili sretniji i spretniji te su došli do svoje druge ovosezonske pobjede.

Kod domaćina Ivan Slavić, Ivan Zeljko i Matej Mamut su osvojili po bod, dok je četvrti bod osvojen u igri parova. Kod gostiju, Danijel Lončar i Neven Samac su osvojili po bod, dok je Marko Habijanec, najbolji Koprivničan u dvoboju sa Srdočima, izgubio oba pojedinačna susreta (Slavić 1:3, Mamut 2:3).

Ekipa Dr. Časla se prošetala na gostovanjima u Rijeci odnosno Puli izgubivši kombinirano u ta dva susreta jedan set.

Na istoku Hrvatske, u Osijeku su kod Vodovoda i Olmčpije gostovali GSTK Zagreb i Kutina. U mečevima u dvorani u Gradskom Vrtu ekipa Vodovoda je naizgled priprijetila Zagrepčanima i Kutinjanima, ali više od toga podnošljivog poraza nije išlo. I GSTK Zagreb i Kutina su slavili sa po 4:2. Realno, gledajući rezultate oba susreta Osječani pravu šansu za iznenađenje nisu imali tako da su zasluženo poraženi. Olimpija, najslabija ekipa lige, je bila daleko od doraslog protivnika, a najbolje u prilog toj činjenici govori podatak da su u dva susreta osvojili samo set i to u igri parova protiv Kutine. Libertas Marincolor i Donat bili su slobodni ovog vikenda.

Izvor: HSTS

čitam...