Ljekarne Koprivnica

Već 66 godina djeluju kao samostalna zdravstvena djelatnost

14:20h
0
Restaurirana 'stara' ljekarna // Foto: Matija Gudlin
Restaurirana 'stara' ljekarna // Foto: Matija Gudlin

Svi posjetitelji mogli su razgledati restauriranu staru ljekarnu u kojoj je namještaj iz ljekarne K spasitelju koja je otvorena davne 1888. godine.

Ljekarne Koprivnica Koprivničko-križevačke županije, danas, u srijedu, obilježile su 66. obljetnicu djelovanja kao samostalna zdravstvena ustanova.


– Danas imamo pet ljekarničkih jedinica i zapošljavamo 18 djelatnika. To su ljekarne u Sokolovcu, Rasinji, Drnju i dvije u gradu – istaknuo je Dragutin Korošec, ravnatelj Ljekarni Koprivnica.

Međutim, unatoč današnjim dobrim rezultatima ove koprivničke ustanove, općenito stanje farmaceutske i ljekarničke djelatnosti u Hrvatskoj i nije toliko dobro.

– Gotovo 43 godine svjedočim radu, razvoju i zalaganju svih ljudi u Koprivnici koji su na neki način dali značajan prilog pokušaju razrješavanja otvorenih pitanja ljekarničke djelatnosti. Unatoč tomu, među svim zdravstvenim djelatnostima imamo nenormalnu situaciju vrednovanja ove djelatnosti u društvu. Niska je cijena njihovog rada i još uvijek nije riješeno pitanje njihovog kolektivnog ugovora – objasnio je Milo Klepo, predsjednik Udruge poslodavaca u zdravstvu i zaželio im prosperitetnu budućnost.

I Darko Koren, koprivničko-križevački župan, istaknuo je da je potrebno razmišljati o budućnosti jer Korošecov mandat će isteći i potrebno je pripremiti nove ljude koji će jednako uspješno doprinostiti razvoju koprivničkih ljekarni.

Tom prilikom uzvanici su mogli razgledati restauriranu ‘staru’ ljekarnu.

– Iz nekadašnje ljekarane na koprivničkom trgu K spasitelju, koja je otvorena davne 1888. godine, sačuvan je namještaj koji je 1945. godine preseljen u ljekarnu u Novigrad Podravski, a danas je obnovljen i izložen u zgradi na Florijanskom trgu – zaključio je Korošec.

čitam...