24.6 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Veleposlanik Japana posjetio Koprivnicu
V

Ne propustite

Veleposlanik Japana Yoshio Tamura u ponedjeljak je posjetio Grad Koprivnicu.

U uredu gradonačelnika primili su ga gradonačelnik Zvonimir Mršić, zamjenica gradonačelnika Vesna Želježnjak i predsjednik Gradskog vijeća Zoran Gošek.

Razgovarali su o načinu na koji građani Koprivnice mogu pomoći Japanu nakon nuklearne katastrofe u Fukushimi, posebice onima koji su time izravno pogođeni.

– Predložili smo da jedna grupa mladih Japanaca dođe na dva tjedna u Koprivnicu i boravi kod nas kako bi se što brže oporavila od tsunamia koji je zadesio Japan, odnosno od nuklearne katastrofe kao posljedice tog tsunamia – izjavio je gradonačelnik Zvonimir Mršić.

Iako je Japancima financijska pomoć trenutno potrebna i poželjna, dvije su se strane složile da je koprivnička gesta u perspektivi puno značajnija jer bi se njome približilo Hrvatsku Japancima i Japan Hrvatima, odnosno građanima Koprivnice, dodao je Mršić i napomenuo da bi se time uspostavile i veze koje bi mogle u budućnosti postati neraskidive.

Koprivnica je u ovom trenutku spremna ugostiti 20-ak mladih Japanaca, a hoće li prihvatiti tu mogućnost veleposlanik Tamura će znati nakon konzultacija sa svojom domovinom.

Nakon razgovora sa gradonačelnikom, veleposlanik Tamura posjetio je Podravku i atelje Ivana Andrašića.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U susjedstvu

Nova užasna nesreća, djevojčica na quadu vozila dva dječaka – jedan se bori za život?!

Kako doznajemo u policiji, troje tinejdžera ozlijeđeno je u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u susjednoj nam županiji. Naime,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×