Veleposlanik Japana posjetio Koprivnicu

20:29h
0
110607-japan

Veleposlanik Japana Yoshio Tamura u ponedjeljak je posjetio Grad Koprivnicu.

U uredu gradonačelnika primili su ga gradonačelnik Zvonimir Mršić, zamjenica gradonačelnika Vesna Želježnjak i predsjednik Gradskog vijeća Zoran Gošek.

Razgovarali su o načinu na koji građani Koprivnice mogu pomoći Japanu nakon nuklearne katastrofe u Fukushimi, posebice onima koji su time izravno pogođeni.

– Predložili smo da jedna grupa mladih Japanaca dođe na dva tjedna u Koprivnicu i boravi kod nas kako bi se što brže oporavila od tsunamia koji je zadesio Japan, odnosno od nuklearne katastrofe kao posljedice tog tsunamia – izjavio je gradonačelnik Zvonimir Mršić.

Iako je Japancima financijska pomoć trenutno potrebna i poželjna, dvije su se strane složile da je koprivnička gesta u perspektivi puno značajnija jer bi se njome približilo Hrvatsku Japancima i Japan Hrvatima, odnosno građanima Koprivnice, dodao je Mršić i napomenuo da bi se time uspostavile i veze koje bi mogle u budućnosti postati neraskidive.

Koprivnica je u ovom trenutku spremna ugostiti 20-ak mladih Japanaca, a hoće li prihvatiti tu mogućnost veleposlanik Tamura će znati nakon konzultacija sa svojom domovinom.

Nakon razgovora sa gradonačelnikom, veleposlanik Tamura posjetio je Podravku i atelje Ivana Andrašića.

čitam...