Velik interes // Uspješno provedena dokapitalizacija Podravke, za dionice uplaćeno 510 milijuna kuna

12:34h
0
Upis i uplata dionica provedena je u dva srpanjska kruga // Koprivnica.net

“Interes za upis dionica u prva dva kruga dokapitalizacije bio je 33 posto veći od raspoloživih novih dionica te iskazujemo iznimno zadovoljstvo zbog ovakvih rezultata i uspješnosti upisa”, rekao je šef Podravkine uprave Zvonimir Mršić. Valjano je upisano svih 1,7 milijuna novih dionica.

Upisane su i uplaćene sve raspoložive dionice Podravke d.d. u okviru dokapitalizacije, priopćili su danas iz koprivničke prehrambene kompanije.

Postojeći dioničari i radnici ukupno su upisali i uplatili više od 2,26 milijuna novih dionica od ukupno raspoloživih 1,7 milijuna.

Iz kompanije su kazali da se proces upisa i uplate novih dionica odvijao u dva kruga. Prvi je bio namijenjen isključivo za radnike. U njemu je upisano i uplaćeno sveukupno 88.475 novih dionica od strane 615 radnika.

U drugom srpanjskom krugu, u kojem su nove dionice mogli upisivati postojeći dioničari, pak, upisano je i uplaćeno sveukupno 2,174.304 novih dionica, dakle puno više nego ih je bilo na raspolaganju.

Trećeg kruga neće ni biti, s obzirom na to da je u prva dva kruga upisano i uplaćeno 100 posto ukupnog iznosa izdanja novih dionica.

“Svi preostali viškovi uplaćenih sredstava, kao i ona sredstva u odnosu na koja je upis eventualno opozvan u predviđenom roku, bit će vraćeni ulagateljima najkasnije do 27. srpnja”, poručili su iz Podravke.

Zvonimir Mršić, predsjednik Podravkine uprave // Koprivnica.netPredsjednik uprave Zvonimir Mršić nije skrivao zadovoljstvo uspješno provedenom dokapitalizacijom u kojoj je valjano upisano svih 1,7 milijuna novih dionica i ukupno uplaćeno 510 milijuna kuna.

“Interes za upis dionica u prva dva kruga dokapitalizacije bio je 33 posto veći od raspoloživih novih dionica te iskazujemo iznimno zadovoljstvo zbog ovakvih rezultata i uspješnosti upisa. To govori o izuzetnom povjerenju postojećih dioničara i radnika u Podravku, njezin pozitivan rast i razvoj. Zato se i ovom prilikom zahvaljujemo svima na iskazanom povjerenju i podršci našem daljnjem razvoju. Nastavljamo provedbu strategije rasta i jačanja Podravke za koju smo uvjereni da može postati najuspješnija internacionalna kompanija iz Hrvatske”, istaknuo je Mršić.