14.3 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Velik interes // Uspješno provedena dokapitalizacija Podravke, za dionice uplaćeno 510 milijuna kuna
V

Ne propustite

“Interes za upis dionica u prva dva kruga dokapitalizacije bio je 33 posto veći od raspoloživih novih dionica te iskazujemo iznimno zadovoljstvo zbog ovakvih rezultata i uspješnosti upisa”, rekao je šef Podravkine uprave Zvonimir Mršić. Valjano je upisano svih 1,7 milijuna novih dionica.

Upisane su i uplaćene sve raspoložive dionice Podravke d.d. u okviru dokapitalizacije, priopćili su danas iz koprivničke prehrambene kompanije.

Postojeći dioničari i radnici ukupno su upisali i uplatili više od 2,26 milijuna novih dionica od ukupno raspoloživih 1,7 milijuna.

Iz kompanije su kazali da se proces upisa i uplate novih dionica odvijao u dva kruga. Prvi je bio namijenjen isključivo za radnike. U njemu je upisano i uplaćeno sveukupno 88.475 novih dionica od strane 615 radnika.

U drugom srpanjskom krugu, u kojem su nove dionice mogli upisivati postojeći dioničari, pak, upisano je i uplaćeno sveukupno 2,174.304 novih dionica, dakle puno više nego ih je bilo na raspolaganju.

Trećeg kruga neće ni biti, s obzirom na to da je u prva dva kruga upisano i uplaćeno 100 posto ukupnog iznosa izdanja novih dionica.

“Svi preostali viškovi uplaćenih sredstava, kao i ona sredstva u odnosu na koja je upis eventualno opozvan u predviđenom roku, bit će vraćeni ulagateljima najkasnije do 27. srpnja”, poručili su iz Podravke.

Zvonimir Mršić, predsjednik Podravkine uprave // Koprivnica.netPredsjednik uprave Zvonimir Mršić nije skrivao zadovoljstvo uspješno provedenom dokapitalizacijom u kojoj je valjano upisano svih 1,7 milijuna novih dionica i ukupno uplaćeno 510 milijuna kuna.

“Interes za upis dionica u prva dva kruga dokapitalizacije bio je 33 posto veći od raspoloživih novih dionica te iskazujemo iznimno zadovoljstvo zbog ovakvih rezultata i uspješnosti upisa. To govori o izuzetnom povjerenju postojećih dioničara i radnika u Podravku, njezin pozitivan rast i razvoj. Zato se i ovom prilikom zahvaljujemo svima na iskazanom povjerenju i podršci našem daljnjem razvoju. Nastavljamo provedbu strategije rasta i jačanja Podravke za koju smo uvjereni da može postati najuspješnija internacionalna kompanija iz Hrvatske”, istaknuo je Mršić.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Obljetnica

Pučko otvoreno učilište Koprivnica slavi 25. godina djelovanja, pripremljen je bogat program

Pučko otvoreno učilište Koprivnica organizira Dane otvorenih vrata povodom 25. obljetnice djelovanja Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica pod ovim nazivom. -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×