25.1 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Dolaze svjetski poznati biciklisti

VELIKA ATRAKCIJA Tour of Croatia u utorak dva puta prolazi kroz Koprivnicu gdje je i cilj prve etape, provjerite gdje i kad će biti zatvoren sav promet
V

Očekuje se da će se utrka na području Koprivničko-križevačke odvijati između 14.30 i 17 sati, kada će trasa kojom prolaze biti zatvorena za sav promet. Kada utrka prođe kroz Koprivnicu prema Ludbregu, bit će otvoren dio trase do Koprivnice, dok će centar grada, kao i državna cesta prema Ludbregu, biti zatvoreni od početka do kraja.

Ne propustite

Biciklistička utrka Tour of Croatia poznata je svima, a biciklističke zvijezde nastupat će u Hrvatskoj od 18. do 23. travnja 2017. godine, kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1000 kilometara.

I ove godine Tour of Croatia započinje u Osijeku, u utorak 18. travnja, a cilj prvog dana bit će upravo Koprivnica, nakon etape dugačke 227 km. Utrka tako dva puta prolazi kroz Koprivnicu, prvi puta natjecatelji idu prema Ludbregu, oko kojeg rade krug te se oko 17 sati vraćaju na cilj u Koprivnicu.

Ova je, međunarodno poznata utrka postala turističko-marketinški brend, cilj joj je pokazati sve prirodne ljepote Hrvatske, a baš je Koprivnici pripala čast završetka prve etape.

Na Zrinskom trgu će ih dočekati navijači, publika, brojni mediji te će se održati proglašenje pobjednika. Njihova pratnja vozila neće ulaziti na sam trg, mediji će biti smješteni ispred tržnice, a autobusi koji ih voze na drugu etapu u Trogir, bit će parkirani na Sajmištu.

Utrku uživo pratite na portalu ePodravina.hr te na Facebook stranici portala.

Tour of Croatia, biciklistička utrka prošla kroz Podravinu // Foto: Matija Gudlin
Tour of Croatia // Foto: Matija Gudlin

Ono što se čekalo je objava imena ekipa koje ove godine dolaze na Tour of Croatia – riječ je o ukupno 20 ekipa, među kojima se nalaze i one iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI).

Imena svih vozača bit će poznata u narednim danima, no veseli činjenica da će na ovogodišnjem izdanju nastupiti jedna od najvećih biciklističkih zvijezda današnjice – Vincenzo Nibali (Bahrain Merida Pro Cycling Team).

Među hrvatskim se predstavnicima ističu prošlogodišnji pobjednik Matija Kvasina (Team Felbermayr Simplon Wels), Kristijan Đurasek (UAE Team Emirates), Radoslav Rogina (Adria Mobil) te Emanuel Kišerlovski (Meridiana Kamen Team).

Tour of Croatia, biciklistička utrka prošla kroz Podravinu // Foto: Matija Gudlin
Tour of Croatia // Foto: Matija Gudlin

Sukladno vremenskom planu utrke, uzimajući u obzir prosječnu brzinu kretanja natjecatelja, očekuje se da će se utrka na području Koprivničko-križevačke odvijati između 14.30 i 17 sati, kada će trasa kojom prolaze biti zatvorena za sav promet.  Kada utrka prođe kroz Koprivnicu prema Ludbregu, bit će otvoren dio trase do Koprivnice, dok će centar grada, kao i državna cesta prema Ludbregu, biti zatvoreni od početka do kraja.

Mole se građani da taj dan isplaniraju odlaske i dolaske, na posao, po djecu u vrtiće, na sastanke…

Za vrijeme prolaska kroz područje ove Policijske uprave natjecatelji će se kretati državnom cestom broj 2, na relaciji:

Kloštar Podravski – Đurđevac – Virje – Novigrad Podravski – Koprivnica – Kunovec Breg – Cvetkovec – Ludbreg – Ludbreški Vinogradi – Cvetkovec – Kunovec Breg – Koprivnica.

Đurđevcu natjecatelji se prolaziti slijedećim ulicama i trgovima:

Ulica Grada Vukovara – Vinogradska ulica – Ulica S. Radića – Trg sv. Jurja – Ulica Đure Basaričeka – Ulica bana Josipa Jelačića.

U Koprivnici natjecatelji će prolaziti slijedećim ulicama i trgovima:

Zaobilazna cesta – Bjelovarska cesta – Ulica braće Radić – Trg dr. Tomislava Bardeka – Trg bana Josipa Jelačića – Zrinski trg – Florijanski trg – Ulica Ante Starčevića – Varaždinska cesta.

Utrka izaziva velik interes građana // Foto: Matija Gudlin

– Kako je za potrebe utrke potrebno da na kolniku prometnice kojom se utrka odvija nema drugih sudionika u prometu, osim natjecatelja i njihovih vozila iz pratnje, molimo sve vozače da postupaju sukladno uputama odnosno znakovima policijskih službenika i redara – upozorila je Mirela Škvorc, voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa.

Također, iz policije apeliraju na gledatelje utrke molimo da ne stoje na kolniku odnosno da utrku promatraju s pozicija koje se nalaze van kolnika na sigurnoj udaljenosti od ruba kolnika, kako na njih ne bi naletjeli natjecatelji.

– Kako se biciklisti kreću brzinom do čak 60 kilometara na sat, pripazite posebno na malu djecu da ne guraju glavu u stazu ili da ne istrčavaju, što može biti izuzetno opasno – kaže M. Škvorc.

Iz policije mole sve sudionike u prometu za strpljenje i postupanje sukladno znacima i naredbama policijskih službenika i uputama redara utrke.

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Super druženje

FOTO I VIDEO / Veselo u Legradu za Dan općine, predstavile se udruge i projekt europske Amazone

Nastavlja se slavlje u povodu Dana općine Legrad. Danas su se u Parku Presvetog Trojstva predstavili članovi i članice...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×