9.3 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
MUZEJ GRADA ĐURĐEVCA

VELIKA IZLOŽBA Djela svjetski renomiranog Joana Miróa krasit će zidove galerije Stari grad
V

Za očekivati je ponovno zainteresiranost brojnih posjetitelja, posebno učenika jer će im izložba omogućiti usvajanje novih znanja iz brojnih predmeta kaže Edita Janković Hapavel

Ne propustite

Muzej grada Đurđevca nastavlja ciklus izložaba svjetski renomiranih umjetnika. Tako će u subotu točno u podne Galeriji Stari grad biti otvorena izložba djela španjolsko – katalonskog umjetnika Joana Miróa, slikara, kipara, grafičara i keramičara.

On je predstavnik nadrealizma, a kombinirao je apstraktnu umjetnost s nadrealističkim fantazijama. Za izložbu su odabrani grafički radovi – litografije, suhe igle, bakropisi i akvatinte – iz njegovih stvaralačkih razdoblja 50-ih, 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća.

– Za očekivati je ponovno zainteresiranost brojnih posjetitelja, posebno učenika jer će im izložba omogućiti usvajanje novih znanja iz brojnih predmeta. S obzirom na to da smo u svom radu pokazali iznimnu uspješnost koja je doprinijela i povećanju prihoda i privukla javnost i interes za pojedinačne i grupne posjete, planiramo i dalje i s inozemnim projektima biti dio kulturno – turističke ponude grada – ističe Edita Janković Hapavel.

U sklopu izložbe u planu su i radionice te žirirana izložba učeničkih radova kao svojevrsni hommage ovom slavnom umjetniku. Izložba ostaje otvorena sve do 31. listopada.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jeste li znali?

Kako držite novac u novčaniku? To otkriva hoćete li se obogatiti

Prema nekim vjerovanjima, nije nimalo svejedno jesu li novčanice u vašoj lisnici uredno posložene ili zgužvane i nemarno nagurane. Neuredan novčanik blokira...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×